fredag 30 april 2010

tävling, jobb å träning

I söndags bar det av till Uddevalla för att titta på Ina & Mindis debut i appellen!
Spåret såg vi aldrig men lydnaden fick vi se =) Hehe jag fick äran att filma, oj vad jag inte är på stadig på handen får jag säga, kanske tur att det inte blev någon veterinär skola för mig... Cissi var fotograf till bilderna nedan :)
För att göra en kort sammanfattning så kan jag säga att jag har nog aldrig sett Mindi prestera sämre på planen, vilket kanske låter elakt men det säger mer om hur jäkla bra hon går annars med tanke på att dom blev uppflyttade till Lägre på sin första tävling och kom 3a totalt!!! *GRATTIS*



Efter prisutdelningen åkte vi från en brukshundsklubb till en annan, till kära Råhagen :)
Jag tog ut Nota på ett kort och oseriöst toppenpass!! Jäklar va bra hon jobbar när jag är på "skoj" humör. Linförighet, inkallning, backa, liggande under baklänges marsch, tror vi gjorde hindret med.
Sen fick Våga komma ut som var duktig men aning okoncentrerad, fast vi har inte varit på Råhagens plan på säkert 6 månader så det är lugnt. Fint fritt följ bjöd hon på, tränade lite ingångar och provade "bågen" vid hindret dvs Ina på ena sidan hindret och jag på andra (hindret mycket lågt). Sen ska hon frivilligt utan lockning välja att hoppa över hindret mellan oss för att få klick å godis, sen flyttar Ina å jag oss sakta för att Våga ska välja att hoppa över hindret istället för att springa mellan oss (svårt att föklara...) Men som det lilla underbarn gällande klickerträning hon är så fixade hon det tokbra!!!



Lilla Jippie fick oxå komma ut lite, tror hon blir min lock å lur hund :) Hon bjöd på bra fritt följ, tränade lite stå kvar och inkallning mellan Ina å mig. Sen kom det hundar in på planen som skulle ha kurs så då bröt jag träningen medans den fortfarande var fokuserad :)
Nota fick ett sista pass med budföring, får ju börja träna inför rapporten ;-) Nota hade en "golden-day" jäklar va hon sprang på "marsch" gjorde bra ingångar både hos mig å Ina! Guld! När den vovven är på rätt humör är hon faktiskt riktigt bra!



Efter träningen tog vi alla hundarna och gick på promenad runt Bjursjön :)
Riktigt gott och vet ni, våren är här!!!
Och Våga badade från flytbryggan =) Jippie å Mindi var lösa å sprang å lekte, vi stod på bryggan å Våga tänkte att hon oxå ville vara med å leka "plums" rätt ner i vattnet, vad förvånad hon blev! Vi med!! *Fuck* varför var inte kameran med? haha skoj var det iallafall!
Kände att det stack till i hjärtat på mig när vi var vid Bjursjön, SAKNAR DIG PEBLO! Vatten är ju änna Ebbas rätta element, tänker på dig vännen min!



Ja det har varit en härligt hundig helg, aj lajk!
Tack Ina för sällskapet å hjälpen i Jönköping och STORT GRATTIS till uppflyttningen!!!



Veckan har förutom jobb erbjudit lure träning i Bröndome =)
Våga sprang 2 lopp, det första sprang hon bra men utan att växla, följde trasan men vågade inte riktigt satsa. Andra loppet var hon sig lik, då hittade hon växlarna och sprang BRA! Härligt!!!
Veckan har oxå bjudit på ett kattjage som heter duga! Grannens förbannade vita katt säger jag bara! Och sura miner för att "Jokkes" dyra vinthundshalsband för 370 spänn inte håller för en whippet som bestämt sig för att motionera katt aset. Bara tur att det var här på området och inte där det är mycket trafik! Rivna öronlappar och trasiga trampdynor blev resultet, å katten klarade sig...såklart...



Har även varit på ett mycket uppskattat valpbesök på kennel Adagio! Terrie*Nokia valparna har nu fyllt 8 veckor och ska ju flytta till sina hem så jag är såå glad att jag fick se dom innan dom flyttar. Det var många valpar att titta på, 10 stycken för att vara exakt! Jag tycker whippetvalpar är "svåra" att titta på, så ju fler bappisar man får se och ju mer man får höra vad man ska titta på dessto bättre! Det är verkligen guld för en nybörjare som mig! Flat valpar har man ju övat upp ögat för men whippet valpar är fortfarande kluriga! Kul var att tiken och hanen som varit favvisar från början fortfarande var det live, men med hård "konkurrens". Kan lova er att det är ännu svårare live när dom är 3 dimensionella, jämfört med på bild! Sen att dom var jämna och bra på sina sätt gjorde det inte lättare! Hade en trevlig, givande och lärorik kväll, TACK Stefan! Imorn kommer Jenny och hämtar sin guldklimp <3 ska bli skoj att följa honom på deras blogg!

Nu ska jag sätta igång å packa grejer tills imorn då Jippie gör sin inoff utställningsdebut på Vara/Grästorps bhk. Är lite hmm då det verkar som Jippie kopplat benbrottet till kombon hundar+människor, inte så att hon är i flykt men hon är inte helt bekväm... ser det där lilla bakåt lutet i henne så imorn får bli en trevlig "mata" stund inne i ringen, just for fun you know ;-)

lördag 24 april 2010

Elmia LC prov


Belaras nytillskott av rasen Magyar Agar eller Maja Jaguar =)

Igår kom Ingela hit med räkor å gott, som vanligt när vi ses så är det inte bara för att det är trevligt utan för att det ska hittas på något mer =)
Denna gången för att vi tidigt Lördag morgon skulle styra kosan med älskade vita Volvon mot Jönköping, Elmia och Lure Coursing provet där! Vi var där för att hjälpa till med att sälja mackor, dricka, hamburgare och annat gott för att få in pengar till västra sektionen (lc). Idag sprang alla vinthundar utan Italienare och Whippets, det var roligt att träffa allt gott folk som man inte har sett på länge pga den låånga vintern. Roligt att även se hur dom andra vinthundarna springer, det skiljer sig en hel del i sätt! Även ljudvivån var annorlunda (läs lägre) när whipparna inte var på plats :)
Mina töser å Mindi satt i bilen lyckligt ovetandes om vad som egentligen hände, vilket var lugnt och skönt! Innan det var dax att åka fick Jippie först komma ut och kika lite, hon har aldrig sett lc innan och sen hämtade jag dom andra två "dårarna" som mycket väl vet vad det handlar om. Gissa om jag tror att dom oxå ville jaga trasan!!!
Efter en trevlig dag i underbart väder och fina omgivningar så var det dax att åka hem, stannade till på hemvägen hos mams å paps och tittade på bappisarna som nu börjat öppna ögonen och snart är i sin charmigaste ålder *tötisar*
Imorgon blir det en sväng till Uddevalla för att se en god vän göra sin start i Appellen ;-) kanske även träna lite lydnad med Våga och förhoppningsvis även gå fårhagarna och Egon spåret, saknar ju Uddevalla markerna.
Nedan kommer bilder av det lilla jag fick fotat idag:


Lenas galgo, vars namn jag inte kommer ihåg med hon lyssnade lika bra på namnet "galgo" hihi :)


Massa vinthundar idag =) Upptäckte dock att jag inte fotat en enda whippet, lite dåligt av mig!


Söt "liten" Borzoi bappis.


Här ovan har vi Maja Jaguar =)


Tältet där vi sålde fikat.

lördag 17 april 2010

nya bilder

Lite kort på vovvarna från en promenad i veckan, finns massor på Våga i full rulle men har inget program på denna datorn som gör att jag kan beskära bilderna, åh vad jag vill ha ett större objektiv!!!




Blev så glad för kortet ovan å under för Nota är inte uppställd utan bara sitt vanliga jag, så sällan jag lyckas fånga det på kort bara.









Våga!










Nota & Jippie



Å båda tittar åt vänster.




Båda tittar rakt fram, nästan iallafall =)




Båda tittar åt höger å blundar.




I eftermiddag kväll har jag varit hos mor å far på årets första grillning, GOTT! Med mig hem fick jag oxå Tequila (Ebbas barnbarnsbarn) hon ska följa med imorn till uddevalla för lite passivitets träning i jakten, kanske hinner träna henne lite med, får se. Sen blir det garaget å greja med bilen, fått papper om besiktningen så det är värt att börja i tid =)
Herrejisses så snäll hon är Tequila, hon lägger sig för alla flickorna här hemma och säger "jag är så snäll" men lika glad å brötig 2 sekunder senare. Längesen jag "bodde" med en ung flat så har ju glömt hur det är. Whipparna är ju som Valium hemma till 99 %. Nu har hon somnat i hallen iallafall, hoppas hon inte tänkt få plats i sängen inatt =)

torsdag 15 april 2010

Lauras bappisar å träning

Först en fråga, är det någon mer som har haft problem med blogspot det senaste? När jag lägger in bilder så syns dom inte som annat än massa tecken och jag kan inte centrera texten längre, please let me know!

Idag efter jobbet så åkte jag till mamma och fotade Lauras valpar som snart blir en vecka gamla =) Så jäkla söta! Nedan följer söt-bevisen =)
















Igår kom Ina och Mindi hit och det blev årets första organiserade träning för min å vovvarnas del och den var efterlängtad!!! Det finns en hockeyrink här som är bra att träna på med tanke på att det f-n regnar katter på det här stället, såna där dryga rackare som vet hur långt ett koppel är och som inte är vana att flytta på sig... suck!
Träningen gick bra med alla vovvarna, Våga har kommit långt i sitt fria följ och tycker att det är såå roligt =) Kollade av lite olika beteenden som hon har haft i sin "portfölj" och jag tycker inte vi har tappat alltför mycket under den långa vintern. Klickade även för sitt kvar och med träning så kommer hon snart lista ut vad jag vill och då tror jag att det går fort :)
Nota har höjt sin motivation i fria följet hon med =) Klickade även för smått och gott för att få igång henne å då blir hon på gott humör! Avslutade med några budföringar då vi funderar på att träna rapport, med tanke på den ytterst lilla träning hon har haft så var hon superduktig!
Jippie fick oxå komma ut å prova lite träning, hon kommer bli min lock å lur hund då hon har större tålamod än mig och jag orkar inte vänta ut henne för att träna henne rent på klickern... Men jag gillar henne ändå ;-) Ina fick klicka och jag matade då hon har större tålamod än mig :) Så småningom så kommer kanske saker å ting bli mer värt för henne och då bli mer lättränad.
Tydligt märktes att deras koncentrationsförmåga är lägre efter det långa träningsuppehållet så nu gäller det att matte håller sig till korta träningspass med hög frekvens.
Ina å Mindi gjorde ett fin fint pass! Kommenderade linförigheten och läggande under gång och det såg mycket bra ut! Stort impad av deras apporteringsträning, så säkert, så snyggt och så inspirerande!
Efter träningen blev det tacos å Greys anatomy å tjejsnack å kladdkaka =)

lördag 10 april 2010

Påsklov




Ja denna veckan har det ju varit det efterlängtade påsklovet! Har väl inte hunnit allt som var tänkt men en del i alla fall =)
I måndags gick ju Jippie sitt anlag i viltspår och sen åkte vi till uddevalla å hjälpte Ina med flytten.
I tisdags så körde jag mamma till uddevalla då hon skulle hämta upp sin bil på verkstaden. Sen åkte jag till Ina och hjälpte henne få upp lite kartonger på vinden, vidare till Torp å sen hämtade mina utemöbler (4 stolar:) å sen till garaget! Trist att ha flyttat från uddevalla, från vännerna, alla fina skogar/promenadvägar och garaget! Bilen fick sina sommardäck på så nu ser den ut som en äkta volvo igen ;-)
I onsdags åkte jag till uddevalla (igen...) denna gången för att samåka med Anneli med Yra å Ida-Maria med Whippe till lure träning i Bröndome. Skulle egentligen haft med mig Våga ner men då hon vart dålig i magen i 2 dagar så ville jag inte chansa... Rätt surt att åka utan hund men trevligt och givande ändå! Både Yra och Whippe sprang duktigt!
I torsdags hjälpte jag mamma med lite ärenden då hon väntat på att Laura ska valpa, sen när jag kom hem så fick jag städat ur bilen och tvättat fälgarna, nu är det bara resten av bilen kvar...
Fredag blev det ett par timmar med att läsa igenom elevarbeten och sen hjälpte mamma med rastningar osv av vovvar då Laura på torsdagskväll/natt fick en stor kull med svarta små godingar =) Bappisar måste vara det bästa som finns!!!
Idag är det lördag och jag har suttit och ringt runt till mina valpköpare för att kolla läget med dom "små" och det är så skoj att höra att dom är nöjda och att allt fungerar bra för dom! Tänkte planera in en valpträff så jag hoppas jag får lite datum på lediga helger då valpköparna kan så man kan pussla ihop en helg där så många som möjligt kan komma, vill ju se hur dom har utvecklats :) Ikväll blir det uddevalla igen och middag för Daniel som fyllt år och kanske en nykter kort sväng på krogen.
Imorn börjar arbetsveckans planering igen och funderingar på vart veckan tog vägen =)

måndag 5 april 2010

Jippie fixat anlaget





Idag gick Jippie anlaget i viltspår och klarade sitt spår gallant! Med full pott poäng dessutom =) Med tanke på att vi inte gått ett spår sen innan snön kom så är jag riktigt stolt över lill-fisen! Omdömet hon fick idag var: En lovande tik som inte har några större problem.
Dubbelt så skoj är att Anneli gick med Yra och även dom blev godkända!!! *GRATTIS*

Denna veckan ser jag annars fram emot många dagar ledigt då eleverna har påsklov :) Det är välförtjänt ledighet kan jag lova men ska ändå jobba lite då jag har många stora arbeten att läsa igenom. Hoppas på gott väder så det blir många lååånga promenader och kanske även lite träning!
Kanske kameran kan följa med lite mer denna veckan och blogg uppdateringarna vara tätare ;-)

För övrigt så har Nota snart löpt färdigt och Jippie börjat sitt första löp, mindre skoj att ha tikar just då tycker jag faktiskt...

Idag fick mammas äldsta tik, Nikita somna in...
Tänder ett ljus för dig gumman!