lördag 31 juli 2010

Bilder från Vilsta och whippetspecialen


Tillbaks hemma från Eskilstuna och whippet specialen.

Kommer blogga om resan snart men för alla er nyfikna så finns det bilder

på många fina hundar på min hemsida, finns länk till albumet på news!

Nu bär det av till Uddevalla och Fjordfestivalen =)

onsdag 28 juli 2010

Tack å hej :)


Ja tack å hej på ett par dagar så försvinner jag å vovvarna till den efterlängtade whippetspecialen i Vilsta !

Där ska det tittas på whippethanar och tikar, Våga ska ställas i öppenklass där 29 tikar är anmälda!!! Såklart hoppas vi på placering men konkurrensen är stor och Våga kommer nog inte falla den engelska domaren i smaken =)

Där ska vi även träffa "lille Walter" numera Jonas med matte Jana som kommer upp från Tyskland! Ska bli såå roligt!

Håll tummarna för lagom väder så kommer det en rapport nästa vecka!

fredag 16 juli 2010

Play A While Arabia har tagit sin lure licens :)

I torsdags kväll åkte Anneli med Yra å jag ned Våga ner till Frillesås för lure träning!
Denna veckan så har Ingela Hägg träning varje kväll =) vilket jag tycker är kanon!!!
Hoppas bara vi kan få igång lite träningar norr om Göteborg då det är mååånga mil att åka,
vilket det såklart är värt när allt går bra.
Det var en lyckad torsdagsträning då Yra sprang sitt första licens lopp och Våga sprang sitt sista och därmed nu är vi redo att skicka in pappret och ansöka om våran tävlingsbok *tjohoo* ! Hoppas allt går vägen nu och att hon kommer springa bra på 2 tävlingar i år för då har hon kvalificerat sitt till Whippetklubbens trippelpris!
Och det vill jag så gärna att hon ska ha uppfyllt om hon ska bli mamma, kolla in kommande valp planer på nya hemsidan =)



tisdag 13 juli 2010

Ny hemsida

Pga för lite utrymme på förra hemsidan så har jag nu med hjälp av Birgitta http://jisco.zoomin.se/ (tack!) lyckats snickra ihop en ny hemsida.
Den är inte riktigt klar än men på god väg iallafall =)
Tar tacksamt emot kommentarer på om något inte funkar som det ska eller annan feedback om vad som skulle kunna göras annorlunda/bättre.
Lämna gärna en rad i gästboken så jag vet att ni vart där ;-)
Imorn ons blir det kvälls lure träning, förhoppningsvis får Våga sprungit sitt sista licenslopp
*håll tummarna*
Haha kanske ska skriva adressen till hemsidan med?
ps vet att jag inte länkat till er alla men hör av er så fixar jag det!

onsdag 7 juli 2010

less talk more pics

Har ju glömt att säga att jag köpt nytt objetiv till kameran å vips är det roligt att fota igen! Idag träffades Ina å jag dels för att fota men även för att äta gott å tjöta skit =) ps funderar på ny tatuering å hittade då denna sida http://new.myfonts.com/fonts/t26/tattoo/morelikethis.html väldigt bra om man tänkt sig en text ;-)Sorry att den inte lägger sig som länk men blogspot är inte vad den vart...
Enjoy the pics!


Play A While Arabia-Våga
Bild från idag :)


Play A While Arabia-Våga
Bild från idag. Hihi leksaken för att stå fint, hon ÄLSKAR sin leksak!


Play A While Arabia-Våga
Bild från idag, kunde inte låta bli, så söt med tungan ute =)


Fortezza´s Envy Me Gucci-Nota
Bild som vi tog idag


Nota´s Crew Invidia-Jippie
Bild från förra veckan.


Inas "lilla" Hoffevalp Bergenhof´s Dixi snart 5 månader å söt som socker!
Bild som vi tog idag.


Syns inte på bilden men hästen är jätteSTOR, kan det vara en Shire?

badbilder

Har haft syrrans äldste son Liam här över natten. Vi åt tacos och såg på massor av avsnitt av Hem till Midgård =) Idag mötte vi mamma å lillebror Noah på Halle/Hunneberg då hundarna skulle få bada men även Liam å Noah blev badsugna! Flattarna är 3 av mammas tjejer; Tilda, Snäckan å Tequila, kan ju lätt säga att dom njuter mer av vattnet än vad mina whippet tjejer någon gång skulle kunna drömma om!
Dom hoppade såklart inte bara från kanten utan simmade massor med men detta är ju dom fräckare korten.






Visst är det underbart att stå bredvid en hund som skakar av sig ungefär 10 liter vatten =)





















fredag 2 juli 2010

Play A While Marimekko och Arabia


Våga med Miki och Mira för 2 år sedan =)

Till min stora glädje så kom Sara med Vågas syster Miki till Nyköpings bhk för att se vårat BPH och därmed fick jag även träffa goa Miki! Vi satt å fikade och pratade om våra vovvar och efter dagen så kom vi fram till att dom inte är så olika ändå :)
När vi var färdiga så kom Sara med den goda ide´n att vi skulle åka till *hmm* (vad hette det?) och släppa hundarna. Det var ett bra förslag då dom annars hade tillbringat i stort sett hela dagen mer eller mindre i bilen. Det var ett toppenställe med typ en vallgrav runt så hundarna kunder verkligen så släppa loss å springa järnet! Underbara whippets som går så bra ihop med andra hundar, det är så härligt! Dum som jag är så glömde jag ta med mig kameran när hundarna rejsade lösa... Men vi kom på att vi skulle fota systrarna när vi kom tillbaks även om dom då hade lite gräsfläckar och ler-boots =)
Anneli var snäll och agerade fotograf medans jag och Sara ställde upp våra älsklingar! Än en gång blev jag påmind om att jag måste lära in stå kvar nu då Miki stod så fint där Sara lämnat henne och Våga ja... hon skulle gå efter mig =)
Nå är dom inte för söta?!













BPH i Nyköping

Igår vid 9 tiden kom Anneli å Yra hit (www.bokskogens.bloggsida.se) och där började vår resa till Nyköping för att låta Yra, Våga och Jippie få prova på den nya beteende beskrivningen som håller på att utformas. Mer info här : www.kennet.skk.se/skk/?id=1088&sprak=sv . Resan tog ca 4 timmar men med trevligt sällskap så går tiden fort =) Anneli å Yra hade tid kl 14, Jippie kl 15 och Våga kl 17. Hundarna testas på olika stationer gällande *Främmande person, *Föremålslek, *Matintresse, *Visuell överraskning, *Skrammel, *Närmande person, *Underlag


Yra testar ett av tre underlag.

Tyvärr får man inga papper med sig därifrån iom att detta är utformning av ett test, hundarna som ställer upp nu blir en slags mall för hur rasen skulle kunna reagera i olika situationer. Förhoppningsvis kommer utformningen av testet gå bra så att det kommer finnas ett test för alla raser iom att MH är utarbetat för bruksraser och inte är optimalt för ex vinthundar. Därför välkomnar jag glatt ett test som kan användas som ett verktyg vad det gäller avel och mentalitet för vi kan ju inte få för ont om whippets med som är trygga och sunda.

Som sagt så får man inget papper med sig utan dom behölls på plats av gruppen av beskrivare. Man fick helt enkelt åka dit, testa sin hund på dom olika stationerna å sen åka hem. Men man upplever ju såklart sin hund på dom olika stationerna och blir mer eller mindre förvånad över sin hunds reaktioner. Det är faktiskt rätt många udda saker som händer hunden på mindre än en timme =)


Jippie undersöker själv skrammel.

Lilla Jippie var jag rätt intresserad av då hon aldrig blir skrämd, så jag var nyfiken på vad hon skulle göra om hon blev det. Men det var faktiskt inga oväntade beteenden från hennes sida. *Visuell överaskning var lugnt, likaså *skrammel som hon var framme och kollade själv (likt sin mor på MH), däremot reagerade alla hundar starkt på *närmande person men även där löste hon situationen. På ett av underlagen så tvekade hon och det var jag väl mest förvånad över då det aldrig är några problem annars.

Och lilla Vågisen går nu under smeknamnet "hårdisen" =) Jag är så jäkla glad över henne! Det är tydligen en fröken som jag har underskattat! Hon gjorde banan med glans och utan att tycka att något var dumt eller bli belastad. Hon var till och med lite fräck när hon blev hotad av *närmande person(se bilder nedan). Hihi. Det är gott när det är åt det hållet och inte åt det andra =)



Närmande person på långt håll.


Närmande person kommer närmare.


Närmande person ännu närmare.

Är glad över att vi åkte upp och lät våra hundar vara försöksdjur till detta test. Man lärde sig mer om sin egna hund och dess reaktioner i olika situationer. Tack Anneli för trevligt sällskap och för att du vart fotograf! Vi var åter hemma kl 00, fan va gött att man har semester!!!