söndag 30 januari 2011

träning å sånt

Igår hade vi hyrt in oss i träningshallen på Aktiv hund för att träna rally lydnad! Anneli la upp en bana från deras förra tävling, himla bra att träna på "tävlingsbanor"!
Min tanke för dagen var att träna en hund bra istället för att träna tre stycken halvbra så krutet la jag på Nota :) Har en tanke gällande Notas träning och det är att öka finger target uthålligheten och jobba in extern belöning. Bra med dagens träning var att vi även tränade Honnören samt störningsträning, duktiga hundar har vi!
Tackar Matilda & Anneli för en toppendag!

Nota med sina "nya" kompisar!
Melker English Toy Terrier till vänster och Chico Chihuahua till höger.

Nota funderar på att hoppa hinder =)
Tog även in Jippie så att hon fick vara med en stund. Hade själv ingen ork att träna henne på ett bra sätt så Anneli tränade Jippan på lite agility! Tror Jippan tyckte det var kul även om hon inte visade någon större entusiasm, tror hon skulle tycka det var roligare utomhus av någon anledning.
Våga fick oxå göra något skoj! Hon tycker det är roligt att stå på bakbenen när jag klickar för engagemang så hon fick göra det =) Försöker även plocka in ett snabbt sättande från ligg genom detta beteende vilket går framåt!
Efter träningen åkte vi till nyaöppnade zooaffären i Uddevalla som heter zoonet, dom hade många bra erbjudanden nu så det har inhandlats hundkex och tuggben, verkar som att dom kan plocka hem Standart med vilket vore bra! Och färskfoder har dom med, himla käckt!

Måste även promota detta läckra diskmedel!
Såg det hos Mia första gången och var bara tvungen att köpa en flaska själv, nu längtar jag efter att få diska! Try it you may like it!


Sist men inte minst har vi gått en underbar 2 timmars promenad i strålande solsken, ingen blåst och skare som höll till och med för mig! Önskar jag hade haft med mig kameran och ett par deciliter hundmat med mig så hade hundarna kunnat få nosa upp sin middag i solens varma strålar! Man kan inte få allt, jag är fullt nöjd ändå!




fredag 28 januari 2011

midjemått vecka 1




Och då talar vi inte mitt midjemått utan Vågas =)

Mätte henne inte som nyparad men tror inte att det har hänt något alls på en vecka, who knows?

MEN idag var det 44 cm runt magen om jag mätte över naveln på henne. Tänkte återkomma varje vecka med mått, kanske skulle vägt henne med, vad tycker ni?
Kommer med viktmått på fröken med, vägd på lördagen och då visade Vågen 12.9 utan täcke eller halsband! (ja hon är liiite tjock men inte mycket).

söndag 23 januari 2011


Stort tack till alla er som höll tummarna för oss!
På fredag kväll strax innan kl 20 så satt Kevin & Våga ihop, det blev en drygt 10 minuter lång hägning. Kevin har varit en perfect gentleman och har verkligen läst av och lyssnat in sig på Våga och hennes signaler, något jag tycker väldigt mycket om! Så på fredags kvällen tyckte väl Våga att hon kände sig redo och Kevin likaså och som världens naturligaste grej så *tjoff-pang* så satt dom ihop :) Lättnaden som kom efter att kärleksstunden var över var enorm! Nu är det "bara" att hålla tummarna för att allt ska gå bra med ägg och spermier i Vågas kropp! Är fortfarande så tagen att det verkligen är svårt att hitta ord, annat än att nu gäller det att hoppas! Man kan faktiskt aldrig ta någonting för givet, särskilt inte när det kommer till levande varelser. Men vi (Mia & jag) hoppas verkligen att det om 9 veckor (vecka 12) kikar fram ett par "knoddar" efter dessa underbara hundar.
Stort tack till Mia för din gästfrihet, goda mat, goda sällskap, att jag fått låna Kevin och din öppna famn för både mig och hundarna! Tack till ödet som gjorde denna historia möjlig, det är faktiskt en alldeles egen historia =) Även tack till Kevins uppfödare Michael på kennel Twyborn. Å tack Henrik för att jag fick köpa lilla fröken blå!


Inte roligt att posa när det blåser snöflingor!


Kevins son Elias som bor hos Mia.


Kevins pappa Seneca som oxå bor hos Mia.

Mia och lille Joel!


Våga och Jippie delar korg!

fredag 21 januari 2011

play date

Husvagnslivet är uppskattat!
Uppdatering av läget!
Igår ringde veterinären och sa att Vågas progesteronvärde låg på 22 i onsdags (ska ligga mellan 30-80 för optimal parning). Så han föreslog att jag skulle ta och åka till utvalde fästman samma dag. Sagt och gjort :) Torsdag kväll kom vi hem till Mia och pojkarna. Först tog vi en fika och pratade lite sen en gemensam promenad med Kevin och Våga sen gick vi till stugan där det är Mia fixat iordning för play dates. Våga tyckte faktiskt Kevin var mäkta snygg men sa ändå några fula ord till honom... Kevin är en äkta gentleman som då stod på behörigt avstånd och fortsatte visa Våga hur snygg han är!
Natten har spenderats med vovvarna i Mias sköna husvagn, har sovit som en klubbat säl, det har vi nog allihop!
Kl 6 fredag morgon ringde klockan för en morgon dejt innan Mia skulle bege sig till jobbet. Våga tyckte nog att Kevin var ännu tjusigare idag och dom lekte mer och mer intimt men när det blev för "mycket" så sa Våga några fula ord igen...
På lunchen träffades raringarna igen och denna gången var det såå nära! Dont wanna push it och vill heller inte glo ihjäl hundarna och tiden har vi ju på oss så planen är att ha flera dejter per dag med raringarna. Märks så tydligt att Våga är närmare och närmare sin hormonella topp så jag hoppas att det bli drifternas eftermiddag så att jag kan slappna av!
Pratade med mamma om det idag, att när jag är iväg för att para hund så känner jag mig som världens minsta människa... konstigt och kan inte förklara varför? Kanske för att kan har planerat och känner så mycket för de parningar som ska sättas i verket. Känns som allt hänger på en skör tråd och det finns inget jag kan göra, det är säkert maktlösheten som gör sig påmind? Så håll nu tummarna för oss i em/kväll!
Kevin och Våga är så fina tillsammans och jag vill verkligen ha ett gäng goa tjockisar efter dom två hemma nu till våren!


Å så vill jag tacka för all dont smoke pepping! Ska definitivt ta och komma över boken ni nämnt, den verkar ju helt klart värd att läsa! Idag är det dag 9 som nikotinfri =)


onsdag 19 januari 2011

Allt å inget.

Intressantast först!
Idag åkte Ingela å jag med vovvarna till Dingle där jag hade bokat ett utstryk på Våga samt ett progesteron prov. Parning är ju "planerad" till helgen men Vågas löp har ljusnat så fort så jag vågade inte chansa :) Utstryket skvallrade bara om att höglöpet är på G men inte infallit än, imorn får jag reda på progesteron provet så helgen ser fortfarande ut att ligga rätt i tiden.
På hemvägen stannade vi på Torp och ett besök på Elgiganten gjordes. Köpte ju en kamera via Dustinhome som funkade i 2 dagar... Skällde på mig själv då jag redan en gång tidigare lovat mig själv att inte köpa saker på nätet utan i butik, där man kan prata med folk om nåt skulle strula! Nu har Dustinhome iofs gått med på att jag får ångra köpet :)
Dagen till ära har jag dessutom vart rök (eller ja helt nikotin) fri i en vecka så det köptes en kamera! Har ju redan en systemkamera som jag är supernöjd med (Nikon D4o) men vill ha en liten kamera som lättare kan följa med ut/ligga framme och som kan filma så det blev en Casio Exilim something something =) 5 zoom å filmar i HD, good shit!
Här kommer lite bilder från ikväll:







Facebook är ett ganska otroligt forum faktiskt!
La härom dagen ut att jag skulle vilja ha mig en kolonilott. Det är helt okej att bo i lägenhet, särskilt om man är själv men jag saknar verkligen att ha en egen bit gräs under fossingarna. Tanken på att ha en egen inhägnad liten snutt som hundarna och jag kan använda som rekreations plats är så lockande! Där vi kan slappna av, helt! Sola oss och där jag kan gå och påta med lite blommor och bär mmmm american blueberries, det ska jag ha och kanske ett plommonträd =) Skenade iväg lite där... :) det jag ville komma fram till är att våran lilla dröm faktiskt kan bli verklighet, håll tummarna!!!
Rökfri ja! Kan inte påstå att det är något frivilligt "hitt på" utan snarare resultatet av en influensa som heter duga. Vart borta från jobbet en vecka idag och sjukskriven veckan ut, har nog haft alla möjliga symtom men ett stående inslag är en hosta som inte varit utav denna värld! Tack vare denna hosta har det varit lätt att låta bli att röka, i vanliga fall brukar jag snusa istället men inte ens det har jag gjort. Humöret däremot är INTE det bästa och tålamodet som redan är så dåligt är nästintill obefintligt... Kan faktiskt tänka mig att snusa om jag måste vara nikotinist men vill verkligen inte röka mer, vi får se hur det går !

måndag 10 januari 2011

Våga 3 år


GRATTIS TILL VÅGA & HENNES FINA SYSKON PÅ 3 ÅRSDAGEN!

Tänk vad tiden går fort!

Första gången jag träffade Våga var på min 25 årsdag då jag och Martin fick åka till Henrik och kolla på valparna :)

söndag 9 januari 2011

My Dog

Foto: Susanne Holst


Höjdpunkten på My Dog mässan är att Vågas blivande på Söndagen tar sista certet och blir Svensk Utställnings Champion!

Så otroligt skoj!

Tänk att nu har jag varit med när denna goa pojk med lika goa matte plockar hem 2 utställningscert samt 1 lure coursing cert, och detta sen hjärtat valde honom till Våga!




Var även nere i fredags då Monica på kennel McTools var snäll och plockade upp mig i Uddevalla så jag kunde åka med ner och titta på alla fina hundar! På plats mötte vi även upp Xsara, Ingelis, Anneli, Andreas, Nathalie, Maggan, Erika mfl. Från Nota´s Crew skulle Alexia och Lexi i öppenklass. Lexi fick 1 ökl men fick se sig slagen av dom andra tikarna i klassen som mognat mer. Alexia fick en 2a i ökl och behöver mer tid hon med. Hade en supertrevlig dag på mässan och fick även handlat liiite därbland 4 nya långa läderkoppel, 12 vomben, 10 grisöron, lite robur hundmat. Thanks for the ride och goa sällskapet Monica och tack Ina som såg till mina vovvar så att jag kunde åka ner.


På söndagen åkte jag ner med Ina, vi hade även sällskap av Patricia och Johanna vi var bara där en snabbis men hann med mycket ändå! Höjdpunkten var som jag beskrev ovan att Kevin tar sitt kvalificerande cert till championatet! Roligt är även att valparna från hans första kull har stått som BIR och eller BIM valp hela helgen!

Idag fick jag köpt hem 5 kg färskfoder , hela fiskar från Olivers petfood och en födelsedagspresent då Våga faktiskt fyller 3 år imorn!



fredag 7 januari 2011

Våga löper...äntligen!

God damn vad jag har väntat och sen kväll den 7/1 upptäckte jag det!
Våga börjar löpa!!!
Så lycklig =)
För att nu färska upp erat minne av det underbara paret kommer bilder här!
Twyborn Chinese Dragon "Kevin"
2 utställningscert
1 lure coursing cert
Play A While Arabia "Våga"
UK på utställning
Lure licens
Viltspårchampion
Båda två är riktigt mysiga och goa rasrepresentanter!




Du å ja hjärtat!





PS!
Kommer behöva byta hemsida då "sajten" där jag har notascrew.rular.se kommer läggas ner i mars... Letar som en blå efter ett nytt alternativ och återkommer med ny adress, tills dess så använder jag notascrew.rular.se.
Just so you know.


torsdag 6 januari 2011

orkide

Ja i brist på annat så får ni se bilder på några blommor här hemma :)
Har mot min vilja fallit för blommande blomster, har annars gillat gröna växter bäst MEN orkide´er är otroligt vackra! Gott tråkiga när dom inte blommar dock men dom brukar ganska snart ladda om med nya blommor så det är bara att vänta =)
Hade ju beställt en liten kompakt kamera för att kunna fota ute på promenaderna men den fungerade bara i 2 dagar... så nu väntar jag på att Dustinhome ska höra av sig om vad som ska göras...
Imorn blir det My Dog och jag hoppas handla mängders mängder med tuggben och annat bra till vovvarna! Snart väntar en hundpromenad i Uddevalla anordnad av Ida med Whippe :)







söndag 2 januari 2011

God fortsättning!

Väldigt aktuellt just nu känns ju faktiskt nyår, som i år firades på Orust hos Angelica och Emil tillsammans med vännerna "från förr" som jag lyckligtvis har kvar även idag!

Kvällen var kanon med god mat, gott sällskap och skön stämning! =)



På tal om nåt mindre skoj som har med nyår att göra är ju detta infantila intresse för smällare och raketer, helt ärligt kan inte bara alla jävla ungar skada sig kraftigt så att deras (oansvarliga) föräldrar inte låter som springa runt och smälla 24-7 eller?

Kan inte folk använda den lilla hjärnkapacitet dom har kvar och istället skänka pengarna till behövande djur eller människor istället för att elda upp pengarna? Okej, om folk vill ha ljus och ljud upplevelse vid 12 slaget, fine! Då kan folk som har djur som har ont av detta göra sig en plan av bästa lösningen när det brakar loss. Men när hundar flyr i panik och springer till skogs, kanske aldrig för att komma tillbaka, katter med för den delen och när hästar rusar genom staket och annat, det är inte okej!

Dessutom skräpar det ner som fan och är fullt av mindre hälsosamma kemikalier. Skulle vilja se ett dygn där alla ska rasta sina djur in public och inte plocka upp efter som, låt katterna skita i sandlådorna, låt hundarna och hästarna skita på gångbanorna och strunta högaktningsfullt i att plocka upp efter sig, undrar om det hade varit okej?

Nej mina hundar är inte rädda och jag hoppas aldrig att dom blir det heller men Chessie som jag hade led alla helvetes kval i dessa tider och även om hon fick lugnande vid 12 slaget så kunde jag ju inte ha henne "dövad" i 2 veckor för att undvika smällare... Vilket innebar att hon hade ångest hela tiden, hon led! Såsom många andra hundar/djur har gjort den senaste veckan, för vad? Det är ju knappast som så att man botar cancer genom att dra av raketer å smällare.

Undrar så stilla om folk bara blir dummare å dummare?

Våran nyårsafton var raket å smällar fri och vid 12 slaget stog vi ute och skålade å det vackraste på himlen var ett stjärnfall!

Naturen är bäst!