fredag 30 september 2011

Nota´s Crew Invidia "Jippie"

Det krävs ibland så lite för att man ska bli så glad!
Som idag när träffade jag Cattis på Whippmix för gemensam promenad på Maltes stig som följdes av en fotograferings "stund" vid Saltkällan =) Ännu gladare blir man när man blir så nöjd med korten på vovvarna! Idag när jag såg korten på Jippie så blev jag så positivt överraskad, vad fin hon blivit, vad fint hon har mognat! Jag har varken sett eller tänkt på det =)
Och varför jobbade inte jag idag som man egentligen borde? Egentligen skulle jag nu vara i Stockholm på konferens men i Onsdags fick kroppen ett bryt, den psykiska stressen på jobbet är ganska konstant men denna veckan har det varit extra mycket. Så jag har varit hemma tors å fre för att komma på fötterna igen.
Så fina kort gjorde mig glad! Och ännu bättre, fina kort på mina fina vovvar, more photos to come! Kommentera gärna så blir jag ännu gladare =)
*håller tummarna med för Milo & Sakura som imorn gör debut i Vingåker*





onsdag 28 september 2011

Nota´s Crew Gula gör det igen!!!

Jana med Jonas i starten!
Fotograf: Melanie Woltersdorf

I helgen var det Jippies brorsa Jonas tur att springa lure, något som han gör riktigt bra!
Så bra att han nu plockade hem sitt 3e lure cert!
I Tyskland har dom andra regler än här i Sverige så där krävs 4 lc cert,
så nu håller vi tummarna för att han springer hem ett nästa år och då blir kennelns första lure champion!
Så roligt att kunna följa Jonas, Jasper, Jara, Jana och Uwe på bloggen, trots att lille Jonas flyttade så långt bort så kan man ändå följa med på ett litet hörn! Hoppas en dag kunna åka ner och hälsa på i samband med någon utställning :)





måndag 26 september 2011

varning för; naw...!

Eller vad sägs om det här! Luna med sina syskon =)

 

Dessutom har jag nu fått reda på varför jag inte hittar "mina" hundar på SKK.se/hunddata,
jo för att jag har sökt på Nota´s Crew vilket är fel då jag ska söka på Nota's Crew, märkte ni skillnaden på denna ´ och denna ' . Intressant!

söndag 25 september 2011

rally å bilder


Lena med Hugo, Isabell med Irma, Karin med Pelle, Anneli med Yra och Ina med Mindi

I  lördags åkte jag med Ina till Torslanda/Ökerö brukshundsklubb då hon med 4 andra Råhagare skulle tävla i Rally! Av dessa 5 ekipage så var alla 5 från min rallykurs i somras :)
Jag hade med mig Luna för miljöträningoch hon skötte sig utmärkt! Det var en toppendag för att tävla med bra "lagom" väder =) Jag filmade hela Annelis och nästan hela Inas tävlingar och försöker nu lägga upp dom på youtube så jag kan länka till dom!  
Det var riktigt kul att sitta och kolla på alla ekipage, som alla höll en väldig hög lägsta nivå!
Stort GRATTIS till Ina med Mindi till en 3e plats och nu uppflyttning från Nybörjare till Fortsättningsklass! Grattis även till Anneli med Yra som även dom gjorde en uppflyttning från Nybörjare till Fortsättningsklass, första whippet som klarat den bedriften vad jag vet! 
Karin och Isabell klarade sitt första första pris/pinne och hade det inte vart för att Lenas Hugo var så taggad och kom utanför banan så hade dom garanterat klarat sig kalas dom med.

Tack Ingela för att Lunisen å jag fick åka med!


 Sen har vi lite bilder på Luna som njuter av solen värmande strålar på balkongen.
På bilden under så trodde jag att det var Jippie tills jag tittade lite närmare, har aldrig innan tänkt på att dom kan vara så lika =)


 

Å så kan jag inte låta bli att lägga upp dessa bilderna som låg/ligger på den lilla kameran,
jag saknar verkligen mina små busfrön. Man skulle stannat tiden när dom var så här små!
I fredags "fyllde" dom små redan 6 månader! Grattis till er alla mina små buse"barn"!



Nykokta kräftor är mumma det!
I helgen var det kräftmumsning, ja vad kan man säga mer än att det är förbannat gott!
Så gott att man skulle kunna äta det varje dag :)

  

Till sist tänkte jag lägga ut bilder på en blommande passionsblomma, har ni sett nåt så vackert!
Tror det blir till att köpa in fler passionsblommor för att berika mitt liv med sin skönhet.

Grattis till syrran å Manx då deras lille River kom till världen i tisdags. 

Nu är det söndag kväll och en ny vecka väntar, hoppas få tagit lite fler kort och fått gjort något mer blogginlägg!

lördag 17 september 2011

Jippies debut på luren!


Ja idag hade vi för en gångs skull nära till ett LC prov, inte ofta det händer! Det var dax för Jippies tävlingsdebut och som vanligt är det många tankar som far genom huvudet. Men i detta fallet lite extra då Jippie bröt benet som liten och jag inte på något som helst sätt vill utsätta henne för någon risk att skada sig igen. Men hon kan ju inte leva ett liv inrullad i bubbelplast heller, en hund måste få vara en hund och det en whippet gör bäst är att springa! Livet på en pinne! Men med en matte som har en stor klump i magen...
Jippie är grym! Dagen började med veterinärbesiktning och det var en lååång kö och väntan tills det var vår tur. Många hundar är taggade till tusen men Jippie står där, helt till synes oberörd. Hon är lugn hela tiden, förutom när hon fick en glimt av ett lopp under uppvärmningen, då står hon på bakbenen och vill se vad som händer.

I första loppet blev hon lottad till heat 4 som hon sprang tillsammans med Emmalines DS Svea Viking, som redan är lure champion. Svea tog ledningen i starten men ni skulle sett hur Jippie jobbade ikapp, jösses så stark hon var! Det bästa Jippie vet är ju att ta i!!! Och det gjorde hon verkligen! Var förvånad vid starten för lugna lilla Jippie blev nästan lite svår att hålla när hon fick syn på luren men så fort loppet var klart och Svea ägde trasan så blev hon lugn igen. Sen blev det lång väntan på nästa lopp men det gör ju inget när man är omgiven av hundar som är i sitt rätta element och trevligt folk dessutom! Plus att lilla Arwen och lilla Sakura också var på plats så man kunde pussa lite på dom =)


Till lopp 2 startade vi i heat 5 mot Hot Isle Kisses For Kate, två små tikar i samma lopp :)
Innan start var Jippan så lugn att jag nästan blev orolig, var för taggade hon inte? Men det kanske lite är hennes melodi? Lite sammanbiten och icke utåtagerande, laddar inåt och inte utåt? Men jag vet att mamma Nota också hade detta lugn i början på rakbanan första året men det ändrades radikalt till året därpå =)
Återigen ett bra lopp, nu med en bättre start och jobbade makalöst bra hela banan, att hon hade sån ork hela vägen in i mål! Återigen först på trasan men så fort andra hunden kom in så släpper hon och blir lugn igen. Är imponerad av hennes fokus på sin uppgift och hur hon inte ödslar massa energi på att gapa och vara bångstyrig.
Resultatet blev en 14e plats av 56 startade hundar, tror hon blev 5e bästa tik men det ska jag låta vara osagt tills resultatlistan kommer ut.
Lyckligast av allt är jag över att ha en hund som gott i mål lycklig 2 gånger HEL och utan skador. Det var nog 2 bra banor för jag såg inte en enda hund som kom i mål skadad, det är bra!

Stort tack till alla inblandade som gjorde dagen lyckad!
Och ett extra stort TACK till Anneli för dom fina korten på Jippie och Svea!


onsdag 14 september 2011

lite av varje

Luna å Kompessen är som ler å lång halm! Lekar kvällarna i ända och delar gärna käk med, Kompessen ÄLSKAR färskfoder och spinner högljutt när han oxå får äta gott.
Tyvärr märker han inte skillnad på vilken hunds skål han stoppar ner näsan i... Vilket gör honom till en mycket vältränad liten Ragdoll!

Godingar!

Veckorna bara flyger iväg, måste bli bättre på att skriva i almanackan så jag inte missar allt som händer! På lördag är det lure prov för Jippie, håll tummarna för oss!
På tisdag ska jag nog kolla på ett hus... vill ha! Men så är det pengarna till handpenning som ska finnas med, en sak i taget.
På onsdag ska jag försöka ta mig till Monica å titta på valparna som redan blivit 6 veckor tills dess, finns fortfarande 2 pojkar som söker hem där.
Onsdagar har vi dessutom utnämnt till officiell träningsdag med början från idag, det är på tiden att den långa tummen hittar vägen ut ur sin trygga vrå! Idag fick bara Luna vara med och vi tränade på kontakt, ligg, stå/kvar och så fick hon även leta upp mig 2 gånger, skojsigt värre! =)




Med jobbet kommer även den mycket givande uppgiften att leta efter intressant material till eleverna att jobba med och då snubblar man över det mesta, mycket kul och en del mindre kul. Exempelvis så ber jag alla att INTE köpa danskt och tyskt griskött *snälla*! Djuren har det inte bra! Ingen nyhet alls men låt inte plånboken avgöra när det handlar om att djur faktiskt växer upp under avskyvärda förhållanden. Sen snubblade jag även över hur många galgos öden i spanien *fy* hur kan man behandla djur på detta sätt, hänga hundarna, strypa dom genom att binda plastpåsar över deras huvuden och fler barbariska sätt... Har svårt att tro att människan är den "överlägsna" arten på denna jord, kanske den mest sorgliga?
Djupa ord så här på kvällskvisten!

torsdag 8 september 2011

Udda!


Idag fick jag nya bilder på Udda av matte Malin,
alltid lika roligt! =)
Egentligen för sent för ett blogginlägg men jag kunde inte hålla mig så jag hoppar i bingen, är glad över att det är fredag imorn så får ni njuta av bilderna, det gör jag!
*en extra kram till lilla Sakura som idag haft ont i nosen*









Tack för bilderna på busefian =)

måndag 5 september 2011

mer bilder


Dom här fina bilderna och många fler finns på Cattis hemsida från valpträffen!
Gå gärna in och ta en kik!
Sen kom jag ihåg att vi pratade om mått för täcken, har mätt vovvarna hemma och Nota och Våga hade 50 cm i ryggländ och 64 samt 60 runt bröstkorgen. Lilla Jippie var 45 i ryggen och 47 runt bröstkorgen. Beställde ett 50 *60 cm till Luna så får vi hoppas att hon växer i det bra =)











Ha en bra vecka kära vänner!

Å glöm inte kolla upp i almenackan om ni har tid att komma och kolla å kanske även hjälpa till på lure provet i Kode den 17 och 18e september!