måndag 19 november 2007

Utställning Sjuntorp 17/11-07

Ja som sagt innan så var det dax för en utställning till detta året. Matte har varit jätteglad dom senaste gångerna jag har skött mig bra och fått en bra kritik men hon har ändå gått och mumlat nåt om trippelpris å ckn å grejer...

Vi gick iallafall som vanligt upp för tidigt på Lördags morron, matte packade och yrde runt i lägenheten som en förvirrad höna. Sen sattes Ebba och jag i bilen å så åkte vi. I Uddevalla stannade vi och mötte upp Ingela (med Mindi) och Camilla, å så åkte vi igen.

När vi kom fram till Sjuntorp ridhus fick Ebba och jag ligga kvar i bilen för att matte sa att det blev lugnast och varmast så.
Sen kom Ingela och Camilla och rastade oss och jag fick följa med in till matte :)
Hon var nervös som vanligt, börjar snart tycka synd om henne... Och hon höll på att värma upp mig genom att massera mig, jag blir lite fnissig när hon håller på så och har svårt att stå stilla. Särskilt när man ser massa whippetar överallt, vill ju bara krama dom allihop!
Det var i och för sig fler raser där (vinthundar) bl.a så var Sara där med sin lilla Afghan Storma (Jagannathas Nattfaradis), detta var deras gemensamma utställnings debut :)

Min uppfödare Elsa var där och massa andra hundar och människor som jag känner igen från rakbane träningarna, luren och utställningar.

Så blev det dax att gå in i ringen, jag gjorde som vi tränat och försökte stötta matte och få henne förstå att det nog ska gå bra. Vi stog och sprang i ett par omgånar och till slut var stunden kommen för placering och jag kom 1:a i konkurrensen med det där CKt som matte tjatat om och gissa om matte var överlyclig!
I och med att vi fått ett CK så fick vi gå in och tävla om Bästa Tik och där kom vi Reserv, nu var matte nästan i atomer och jag var mer poppis än någonsin =) Trots att det var så många fina tikar med så lyckades vi få en placering!

Domaren Barbara Ruth Smith,(usa/sverige) tyckte så här om mig:

"Feminine and strong. Excellent breedtype. Good shape in top and bottom Acceptable head could use more width muzzle. Good moving from all sides"

Senare under dagen så förstod jag att det där Ckt behövdes för att jag skulle kunna få mitt Trippelpris, en utmärkelse matte tycker är väldigt fin.

Träffade även där en hel del stiliga whippetar på utställningen, får ju spana lite ;)
Bla annat så flörtade jag med en hane som kallades för Briam!

Pga av att vi tävlade i bruks/jaktklass och fick ett CK och att vi inte hade någon hane att tävla mot så gick vi direkt vidare för att tävla mot alla andra rasers bäst bruksmeriterade så vi stannade tills det var dax att tävla där. Det var i och för sig bara jag och en Saluki hane som tävlade mot varann men trots det så tyckte domaren bättre om lilla mig så vi blev BIS bruksmeriterad med! Lyckan gjord!

Efter lyckad tävlingsdag så åkte vi till Orust och firade mattes kompis Marre som dagen till ära fyllde 26 år, GRATTIS!

Matte ska bara lägga sig i igen...
Jag vill bara tacka alla som gladdes med mig och Nota denna dag! Alla som grattulerade och lyck önskade oss, det är väldigt fint gjort och mycket uppskattat !

Ha det skönt/ Nota

söndag 11 november 2007

min bästa vän!


det blåste lite kallt...


from my point of view


Long time no seen =)


Hej!

Nu var det jättelängesen! Kan ha att göra med att matte har jobbat rätt mycket också har hon ju med sig oss så jag har inte haft tid att komma åt datorn...

Sommaren som vart har ju inte varit den bästa för en whippet som mig! Jag gillar ju när det är jättevarmt men Ebba håller inte med mig, hon tycker sommaren har varit kanon, lagom för en flat asså...

Matte gick och muttrade och svor i somras när vi skulle springa lösa på våra skogspromenader i Kungshamn för att hela tiden möttes man av sommargäster som trodde att dom ägde skogen fast dom mötte såpass lydiga vovvar som Ebba och jag kan vara när vi tjänar på det !

Jag har fått träffa Mindi en hel del, hon är min träningskompis ;) och hon är även rolig att leka med, hon är slug i våra jakt lekar och duktig på att genskjuta mig... fast om jag tycker att hon är för slug så springer jag och ställer mig hos Ebba för då vet jag att Mindi får skäll hihi.
Vi har tränat en hel del klicker och engagemangs träning å det är så jädra skoj och så har jag fått spåra lite okända människor och det var roligt det med.

Nu på hösten så jobbar matte på Dingle nbg och har hundlektioner med eleverna så Ebba och jag får vara med en del på jobbet. Ibland lånar hon ut oss till eleverna men dom har korv och vågar inte säga till oss så vi gör precis som vi vill, matte bara ler åt våran naturbegåvning att ta för oss =)

Jag har varit hos en massör en gång och ska dit nästa vecka igen, matte tror det ska göra mig gott, det gör det också -blir alldeles varm och blodet rusar genom ådrorna.

Nästa helg ska jag på utställning i Sjuntorp. Matte och jag tränar lite varje kväll framför spegeln i hallen, tror hon är lite nervös. Det är inte jag, att hålla på så tycker jag är töntigt :)

Bilderna ovan är från i sensomras. Det är Ebba och jag på Kungshamns klippor med Smögen i bakgrunden.

Chilidill allesammans å glöm inte- vacker tass ;)