måndag 28 juli 2008

På besök och hundpassning hos mamma

En snabb uppdatering med lite bilder från i Lördags kväll då jag var hos mamma och pappa och passade alla deras hundar och hundpensionatet.
Det var en tokvarm dag och kväll så det blev inte hälften så många kort tagna som var tänkt men det är lite nytt iallafall !
För mer info om hundarna på kennel Torpedos eller Hallevadets hundpensionat, gå in här www.torpedos.nu
Våga läckert sommarkvällsvacker
Nota minst lika läcker

Ebba likaså !

Ebbas son Putte liggandes och Ebbas banbarn Tilda sittandes. Tilda har puppisar i magen så Ebba blir snart gammel mormor :)

Från väster Brett. Snäckan, Putte och Tilda

Shiba och Cane Corso, jättegoa tjejer

Två härliga Schapendoes tjejer

Buhunden Tin tin och mysig rottis tik

söndag 13 juli 2008

Krägga whippetspecial 2008


Såå himla häftigt att ha varit där ! ! !

Så många fina hundar och däribland hundar från många andra länder som man vanligtvis inte ser. För den oinvigde så förstår jag att detta är helt ointressant men för oss frälsta så har det varit ett fucking hallelulija moment =)

Extra skoj var att få träffa Vågas syskon Filip (fd Kjell aka Stockmans) Miki (Marimekko) och Mira (Tiimari) tillsammans med deras härliga ägare ! Synd att vi inte bor lite mer "nästgårds" så man kunde ses oftare men det finns ju både telefon och dator nu för tiden så vi klarar oss nog ändå ;)

Domare för dagen var den välkända Mary Lowe (Nimrodel) och det känns himla skoj att få ha ställt ut båda hundarna för henne!

Våga tävlade i valpklass 3-6 månader och jag var som vanligt skitnervös (behöver väl snart inte skriva det mer utan kan ju istället överaska och skriva den dag jag inte har dödsångest för att ställa ut).

Hon skötte sig utmärkt på sin debut med tanke på att det var 1a gången. Vi blev 4a i våran klass med ett HP och fick denna kritik " Pale brindle white trim. Elegant scopi puppy of 6 months. Good neck and lenght free flowent mover with a good lenght of stride.


Matte är så stolt över sitt lilla träsktroll :)
Syrran Mira blev reserv och syrran Miki oplacerad men med HP till båda två =)



Efter att tag var det Notas tur i bruksklass. För dagen var hon i mina ögon både lite för tjock och slö men det gick bra för min goding ändå för hon placerade sig som reserv i klassen och fick ett UK (CK) så jag var även där superglad ! Kritiken hon fick var kortfattad och löd så här : "Dark smoke brindle White blaze. Well constructed. In excellent condition. Powerfull mover.

Så på en sån här stor utställning så lyckades ju ändå båda hundarna bli placerade med ett HP och ett UK =) JIPPI !


Vågas mamma Juni lyckades dock med en mycket större bedrift och blev Bästa tik 3a ! Det var roligt !


Brorsan på bordet.


Våga, Miki och Mira

Favvo killen Chaplin Softouch Little Big Man




Så här trötta blir man!

Martin med syster Emma

Detta är bara en snabb uppdatering. Jag hade kunnat skriva en hel roman men jag lär ju tjöta hål i huvudet på nära å kära om denna helg ändå :)

Ett stort tack är på sin plats till Martins syster Emma + pojkvän Linus som vi fick bo hos med hundarna i Uppsala trots 30 års kalas osv.
Till älskade pojkvän Martin som är en klippa och ställer upp till 100 % löv jo!

Till Vågas uppfödare Henrik för uppmuntran och tips, guld värt !

Även till alla inblandade som anordnat denna fina utställning ! Tack för att hundarna gick ett kön per dag så man verkligen kunde följa med i bedömningen. Till att utställningen hölls på ett sånt vackert ställe som Krägga herrgård. Till dom som fixade alla fina priser!

Och till alla övriga whippet vänner från världen över som var där och visade era vackra hundar!

tisdag 8 juli 2008

Håll tummarna !

... för på torsdag jättetidig morgon beger vi oss till Krägga herrgård för att där ställa ut Nota och Våga på våran stora ras special =) 288 whippar anmälda från många länder så det kommer förhoppningsvis bli ett veckoslut med full njutning ! På torsdagen går hanarna så då ska det spanas på snygga hanar (för notan såklart ;) och alla vackra hundar överlag.
Så håll tummarna för att det går bra med allt, resultat, resa, väder, vind och att kameran är på gott humör !


Nota på lure prov i larv tidigare i år.

söndag 6 juli 2008

Nytt kort...

... på Våga som snart är 6 månader !


Och ett kort på Idas valpis Idomic´s El ghost point "Whippe"

fredag 4 juli 2008

Lite nytt

Just nu njuts det av en underbar sommarvärme ! Det är lätt att klaga att det är för varmt men man får passa på att njuta :) Hade ju varit skoj å ha semester i detta underbara väder men på schemat står det jobb minst 5 dagar i veckan, fast det genererar ju i pengar som man kan ha roligt med sen (motvilligt vuxen-jag vet!)

Jag har haft avslutning på Rally lydnadskursen. Det var ett jättehärligt gäng med goa hundar som faktiskt redan är redo för att tävla i klass 1 så duktiga har dom varit! Lånade ner "tant Eva" för en inoffeciell tävling där alla var super duktiga =) Jag å Ingela har spårat lite med vovvarna. Meningen var att Våga skulle gå efter (i koppel) när jag gick med Ebba men hon var mer intresserad av att komma ikapp oss så det bidde inte som det var tänkt men hon reagerade inte på blod doften iallafall å det är positivt!Vi har även varit å tränat på klubben :) Det är så roligt att träna ! Känns mycket bättre med Nota på planen nu för även om vi inte är "där" så har vi skoj på vägen och många småsaker börjar att komma av sig självt å det gillar jag, när det funkar av bara farten =)