torsdag 29 oktober 2009

Flyttat!

Vilken tur attt det är vecka 44 och att jag tillsammans med eleverna har lov!
I söndags tog jag mig vatten över huvudet och åkte till Ikea och handlade INNAN själva flytten. Allt kunde slutat i mer eller mindre katastrof men tack vare alla snälla och hjälpsamma människor så fick jag hjälp med mina varor, få upp den ap tunga rampen på släpet och ut bilen med släp från en crowded parkering (tack Carro å Charlie). Så istället för att få ett bryt så fick jag hjälp!!! Oftast brukar det vara tvärt om =)
Med Ikea lasset till nya lhg i Norra Björke (mellan thn och grästorp) där pappa hjälpte mig att lassa av och mamma skickade med lite mat (tack). Till Uddevalla för att lasta nytt osv.
Vad hade jag gjort utan mina vänners hjälp? Så stort tack till Ina, Stefan, Cissi å Daniel för ALL hjälp! Från att bära, packa, hålla humöret uppe och montera Ikea grejerna!
Kan hända att jag varken är snygg eller rik men goda vänner, det har jag! Mer värt än nåt annat!
På söndag morgon kom pappa förbi med frukost och hjälpte mig lasta av det sista från släpet innan jag skulle åka till Uddevalla igen för att lämna den. Sen till gamla boendet för att ägna mig åt den ädla konsten "flyttstäd" *urk* fan va tråkigt det är! Martin körde flera lass till tippen och jag fick snart hjälp av Ina med städet så det gick trots allt undan. På em åkte vi ner till HSB och skrev papper med nya ägarna, tror dom kommer trivas kanon för det har vi verkligen gjort!
Sen lite hund nytt!
Nota´s Crew Gula kallad Jonas har varit på utställning i Tyskland, det var hans officiella debut och den var inte fy skam. Här kommer kritikerna från båda dagarna:
Mrs. Oschinski: 10 1/2 month old young dog, general appearance very good, excellent head, excellent under- and topline, at the moment very straight in upperarm, very good strong hindquater, movement at this age a little bit instable. VG

Mr. Langer: 10 1/2 month, brindle, beautiful type, nice size, beautiful head, dark eyes, excellent in all parts, correct behaviour, nice flat movement, hindpaws turn a little bit inside, slack in ellbows. EXC


Nota´s Crew Gula "Jonas"
Foto: Animagi
Thank you Jana for taking such good care of Jonas!

söndag 18 oktober 2009

Helgen går fort

Oj oj nu är klockan redan för mycket på söndags kvällen och det var dax för sängen för 2 timmar sen...
Det får bli en snabb uppdatering!
Först en massa GRATTIS till Våga syskonen:
Till syrran Miki (Play A While Marimekko) och Sara då Miki nu kan stoltsera med Trippelpriset!
Till syrran Mira (Play A While Tiimari) med matte Sussie som nu har transformerats till den eftertraktade svampen Champion =) Och i detta fall den goda sorten av viltspårs champion!
Brorsan Cato (Play A While Karhu) har blivit pappa till 1+5 i Holland!
Broder Play A While Fazer har ju redan blivit pappa till 2 kullar i Finland.
Broder Nokia har ju gått suveränt på utställningar och så fort han fyllt 2 så tror jag att han förvandls till en svamp han med, fast en utställnings variant i så fall (till å börja med).

Ja dom är allt duktiga syskonen men först å främst så är jag övertygad att dom är trevliga och goa kompisar i sina familjer ( även dom som inte är nämnda ovan) och det är det viktigaste!

Jippie

Våga

Ja här hemma har Jippie varit förkyld och det verkar som att Våga också åkt på samma förkylning =( Hoppas dom snart är bra igen men tills dess är det "karantän" som gäller.
Vega är anmäld till Sjuntorp!
Våga ska med stor sannolikhet anmälas till Gbg tror det blir till den Australienske domaren, eller?
Flytten till Norra Björke (mellan Trollhättan & Grästorp) beräknas gå på söndag, sen har jag ledigt v 44 (höstlov) så då tänkte jag komma iordning :)
Underbart väder har det varit i helgen med, det gillar vi!
Ska även passa på att tacka Ina och Cissi som är GULD som hjälper mig med vovvarna nu!
Hmm säkert glömt massor men nu är det dax för kudden!
Nota

Jippie

söndag 11 oktober 2009



Posted by Picasa
Större bild på Marias härliga WIlma som nu har ett 1a pris i lydnasklass 1 =)
Det händer mycket nu men inte så mycket vad gäller hundarna faktiskt, försöker ta goa promenader även om en del av den fina skogen är helt sönderkörd av skogsmaskiner, tråkigt!

Idag hade jag en 3 timmars kurs i rally lydnad på klubben, det var skoj å jag blev taggad till att träna hemma själv under vintern. Tänk så duktiga hundarna kommer vara till våren (?)!

Igår körde jag ett bil flyttlass till nya boendet och överaskade i samma veva kära Xsara som dagen till ära fyllde 25 år *grattis* Vi överraskade henne på Jultorp ranch där vi även åt en smarrig räk baguette och hade det mysigt <3 På kvällen blev det en sväng till Orust där vi firade Lotta som fyllt 29+ hon hade hyrt en lokal med sin mamma som oxå fyllt, var rikigt skoj att träffa alla goa vänner som det var på tok för längesen sen sist =) Goda nyheter!!! Maria med Wilma (Ebbas dotter som har varit här å tränat ibland) har nu gjort sin lydnads debut, det resulterade i 189 poäng och en 2a plats av 16 startande och självklart även då ett 1a pris i lydnadsklass 1 !!! Så jäkla bra gjort av er =)

Liten bild på Maria å Wilma!

Nu i vecka så är vår sista simträning på rehab, Jippie fungerar näst intill normalt nu men kan få ont om hon belastar snett eller "vrider" benet men det borde komma sig så småningom.

Våga är nu färdig med sitt löp så får vi se hur länge Jippie väntar på sitt första :)

måndag 5 oktober 2009

helg snart?

Ja helgen har redan varit men det hade inte skadat att vara ledig några dagar nu! Helgen har gått i städets tecken och oj oj så städat det vart!!!
På lördag kom Elin (med Briam & Otto) ner for business and fun =) hon skulle på söndagen ner mot Varberg för att hämta en Briam son, närmare bestämt Magic colour Midnight Shadow, Bozz! Men innan dess hjälpte hon mig städa fram till kl 02 på lördags natten (TACK!!!) På söndagen drog Elin vidare och jag fortstte städa, fy bövulen vad småplock som man har framme. Senare på söndagen var det visning på bostadsrätten och det verkar väl som att vi har en köpare (inte ropa hej förrän man är över bäcken).
Snälla Ina var även rar och la ett blodspår åt Jippie som vi gick drygt 1 timme senare. Hon började bra men fick sen kanske 3 tapp dels pga vilt och sen tappade hon koncentrationen när det började hagla... Men vi kom efter några om och men till slutet iallafall och jag tyckte att hon löste spåret bra med tanke på den lilla träning hon fått.
Elin kom även förbi för att visa upp Bozz och låna soffan en natt till, vi var trötta och möra allihop men efter ett par kanelbullar dagen till ära så orkade vi vara vakna ett tag till =)

Jippie var så glad så över att få så stiliga pojkar på besök och sprang å lattjade nästan hela tiden :) Helt otroligt att 7 hundar kan komma så bra överens! Verkligen skönt att se att dom kan samsas så väl, whippet är himla bra med det (å Ebba oxå).

Nya stjärnskottet Bozz, en riktig mys fis coh sin pappa upp idagen!

Redan funnit sig till rätta på soffans kuddar och sitt huvud mot Elins axel <3

Här är 2 andra mysfisar =)

Det blev inte många kort tagna då det inte blir bra bilder inne och vädret ute var mindre smickrande för en whippet.

Idag var Jippie och simmade för näst sista gången, skoj att rehabiliteringen gått så fort men ändå tråkigt på ett sätt då personalen är så trevlig och det har varit rikigt mysigt dom kvällarna vi varit där. Kanske kan ta sig råd och köpa ett till 10 kort så Jippie får hållt igång sin träning ett tag till? Idag simmade hon säkert 30 minuter varav 10 var i jet strömmen! Hon har fått beröm för att hon simmar så bra och det är ju skoj om lill fisen är begåvad i plurret =)

På onsdag bär det av till Nordens Ark med mina elever, ska bli så skoj =)