söndag 31 januari 2010

Igår åkte jag hem till Pernilla Åhs http://camyrra.blogg.se/ för att kolla på hennes bappisar e. Airescot Dark Magician u. Bokellas Million Dollar Baby.
Dom var nu drygt 3 veckor gamla/unga och helt bedårande!
Vi satt länge vid valplådan och pratade och studerade dom små liven men hann även med en fika och mycket hundprat =) Bästa sättet att fördriva en lördagskväll på!
Titta och njut!















lördag 30 januari 2010

Snön ligger kvar!



Ja så här mycket snö som ligger kvar så här länge kan jag inte minnas! Och det är jätte vackert och roligt att köra bus i! Men det sätter stopp för många andra aktiviter då det även är såå kallt.

Det är för kallt för goa långpromenader och för kallt för att orka dra med sig kameran ut men kanske hellre kallt och rent än regn och lera?

Brukar åka förbi mams och paps efter jobbet och gå med hundarna lösa där så dom får springa och leka av sig, tror whipparna längtar efter plus grader lika mycket som en annan :)


Det är mycket på jobbet nu så mycket tid och energi går åt där, har problem med mobbning med mina 1or och det är INTE okej! Hoppas att det budskapet och dom "åtgärder" som gjorts har gått fram så att det blir ändring.


Idag blir det väl en sväng till Torp för att lämna in mobilen på lagning, igen...

Kanske en sväng förbi garaget och byta lyktor på bilen då glasen har spruckit nu i vinter.

Och ikväll blir det en titt förbi Pernilla Åhs och whippet valparna =) Hoppas kameran är sammarbetsvillig för då uppdateras det snart med bappis bilder!

lördag 16 januari 2010

Nya året börjar sådär!

Roligt är att den 6/1 kom Elin med syster å Briam, Otto och Sigge hit på besök :) På kvällen åkte vi in till trollhättan och lämnade syter å Sigge som skulle vidare till Göteborg.

Jag hade gjort en miss i planeringen och det var att jag började jobba på torsdagen... Det löste sig dock smidigt då jag och mina 1or åkte ner till My Dog, vi ska ha en 50 poängs hundkurs denna terminen så det var roligt att eleverna fick uppleva en såpass stor utställning som My Dog är :) Jag var såklart mest vid whippetringen där Nathalie skulle ställa ut Alexia i juniorklass! Det var en hel del 2or den dagen och Alexia var en av dom som blev tilldelad en sådan. Men vi höll ju även tummarna för Elin å Briam som slutade på en Bästa hane Reserv placering =) Fick såklart även handlat lite tuggben, filtar å annat mer eller mindre nödvändiga saker till pälsklingarna!

På fredag jobbade jag så Elin åkte ner själv, haha gps är nog toppen att ha men dom kan allt luras dom oxå! Men kan nog påstå att Elin har gott lokalsinne så hon fixade resan fram å tillbaks gallant! Kvällarna har vi såklart pratat MASSOR av whippet, mycket tankar kring konstruktion, rörelser, mentalitet osv Haha pratade en hel del Ken Block oxå ;) Men man kommer inte ifrån att man är trött i huvudet av en lång dag på utställning/ tillbaks på jobbet så trötta har vi varit!


Briam å Otto!


Lördagen skulle jag åkt med ner men jag fick istället åka och hämta en soffa. Otur när saker och ting ska krocka!

Nathalie och Alexia ställde på lördagen och dom kom 3a i klassen med Hp! Grattis Natta, vet hur glad du blev! Kritiken löd som lyder: Good size and propotions.Feminine head en expression. Needs more agulation in front. Good agulation in rear.Needs to ? (antagligen utveckla mer) chest and body.Very nice reach and drive in movement but still very soft. Excellent temperament.

Elin å Briam slutade som Reserv i Ökl både fredag och lördag, tänk att det sista certet kan vara så svårfångat!

Tack Elin för en riktigt trevlig helg!


Lilla Sweet miss blue aka Våga har fyllt 2 år!

Det blev ingen tårta... Men massor av extra gott gotta som hade inhandlats på My Dog =) Hon var så söt när hon väckte mig på morgonen, nästan som att hon visste att det var hennes födelsedag ;) Tänk att tiden går så fort!


Nya soffan har fått godkänt =)

Mindre bra start på året är att mobilen har stängt av sig och inte vill starta efter det... Liiite störigt när man inte har hemtelefon utan bara mobil... Fick dock liv i den gamla blev blev snart påmind av varför jag köpte ny, den gamla är extremt svårladdad! Dessutom så har min bil dragit väldigt mycket bensin det senaste, trodde det var kylan var boven men när jag tankat på 300 kr och kommer 5,.7 mil så nä... då är det inte kylan! Vet ännu inte vad det är mer än att det "pissar"ut bensin under bilen när den är igång. Tur i oturen har jag haft iallafall då risken för att bilen ska börja brinna när man kör är väldigt stor, hemska tanke, tänk om den börjar brinna när man kör så ska man få stopp och hinna koppla hundarna och få ut dom ur bilen innan allt står i lågor... Förhoppningsvis får Daniel ordning på bilen imorn, känner mig helt handfallen utan fungerande bil!

Men jag blev glad idag när jag fick ett sms från Ina å Stefan där det stog att dom köpt solbrillor till mig i Thailand, precis som jag önskade mig =)

tisdag 5 januari 2010

Grått nytt hår på er allihop!


Årets första blogginlägg!

Ebbas bortgång har varit (är) tung och oj vad jag saknar henne! Igår var jag och hämtade hennes aska, känner mig faktiskt lite lugnare i själen nu, även om det bara är hennes aska.

Som ni alla märkt så har det snöat mycket, vilket i och för sig är underbart! Det blir så ljust och vackert ute, synd bara att det är såå kallt för det har inte promenerats eller tränats hund som jag hade önskat... Men ljuset har säkert för många positiva saker med sig så varför klaga, kan ju inte göra något åt det ändå.
På juldagen så kom Angelica, Emil, Marre å Filip hit, vi pratade, skrattade och partade =) Roligt med vännerna på besök! Bilder finns på facebook!
Nyår hade jag tänkt att fira själv hemma med vovvarna men fick ett ryck så jag åkte till Ina å Stefan i Uddevalla istället! Hundarna fick fira nyår hos mor å far på hundpensionatet och dom hade faktiskt överlevt 24 timmar utan mig! Det hade till och med fungerat bra :)
Nyår blev riktigt rolig med god mat, goa vänner och skön stämning! Tror vi lyckades fira in det nya året skickligt bra så nu håller vi tummarna för ett lyckosamt 2010! Bilder från nyår finns på facebook!
Har även haft besök i form av Xsara här =)
Även Jonas har varit här innan han åker till Kambodja på obestämbar tid!


Planer för det nya året:
Jippie (och kanske några syskon?) ska fixa anlaget i viltspår och kanske även få fixat championatet? =)

Våga ska få sin l-c licens och kanske få tävlat något i år. Fortsätta träna lydnaden.

Nota ska kanske få börja träna rapport =) Ska försöka komma upp en klass i rallylydnaden oxå!

Funderar på att låna hem någon av mammas flattar för att träna och tävla med så kanske egot kan få sig en push så man kommer igång bättre med whipparna? Får se hur det blir!

Har även tänkt att komma i form själv oxå (nähä i år igen?) nu har jag lyckats med 3 kg men det är ca 15 kg kvar, I can do it!

Imorn så kommer Elin hit med Otta å Briam och blir här ons-sön, oj vad whippet vi kommer prata!!!
Börjar jobba på tors och ska ner till gbg med mina 1or, hoppas dom blir imponerade av My Dog!

Trevlig fortsättning önskas alla blogg läsare, nu gör vi 2010 till ett år att minnas (på ett positivt sätt)!