söndag 19 september 2010

Lure prov i Hultsfred

I fredags efter jobbet åkte jag till mamma och lämnade av Nota & Jippie, där dom skulle få stanna ett dygn på pensionatet.
Detta för att det var dax för Vågas lure coursing debut på provet i Hultsfred :)
Anneli å Andreas med Yra kom och plockade upp mig för att fortsätta våran färd till Mullsjö där Andreas släpptes av och Anneli å jag fortsatte våran färd vidare till Maiannelund där vi gjorde ett pit stop för mat och sedan vidare in i dom mörka småländska skogarna för att övernatta på ett jättemysigt hotell/bed and breakfast ! Verkligen kanon, kan ju hoppas att det alltid kommer vara ett lure prov i Hultsfred så det kan bli en tradition att övernatta där :) Hundarna fick till och med frukost på morgonen!
Både jag och Anneli visade vara tidsoptimister så morgonen blev väldans stressig! Å gissa om irritationen steg när vi har åkt och har bråttom å vägen är avstängd för kossorna ska ut på bete igen efter mjölkning å måste korsa vägen för att komma ut i hagen igen...
Vi kom iallafall fram i tid till Hulsfreds flyplats, lämnade in tävlingsböcker och bänkade oss för att se galgos, sloughis, greyhounds och whippets springa :) Tyvärr var det inte varmare än i ett kylskåp och blåste friskt så vi frös nästan röva av oss.
Annelis Yra sprang sitt första lopp ett par heat innan Våga både omgångarna vilket var kanon för då kunde jag även se hennes lopp. Nu är jag ju bara en nybörjare men Yras första lopp såg riktigt kanon ut!!! Så skoj =) Sen var der dax för Våga och även hennes lopp såg bra ut! Hon sprang med Lisa och dom skötte sig väldans bra! Skönaste känslan när man ser hundarna ta trasan i mål, överlyckliga, trötta och HELA, tack gode something för det! Förresten så kan jag tala om att banan var ca 840 m och det är inte illa pinkat! Efter första loppet så hade Yra 78.5 poäng och Våga hade 77 poäng. Spänningarna släppte efter första starten så Anneli å jag somnade som stockar i bilen i pausen och vaknade inte förrän tikarnas lopp började (dom sprang könsdelat).
Inför andra omgången så tyckte jag det märktes på dom flesta hundarna att dom var lite möra efter sitt första lopp. Yras andra lopp gick även det kanon och hon kämpade sig verkligen till trasan! Vågas andra lopp gick bra men det märktes att tiken hon sprang emot hade bättre uthållighet så jag trodde allt att hon hade sprungit ner sig lite :) Men handen på hjärtat det hade inte bekommit mig för ännu en gång kom mitt hjärtegryn i mål lycklig och hel!
Det var snart dax för prisutdelning där vi applåderade dagens bästa hundar till sina fina placeringar, det var inte långt från att fälla en tår när man såg hur lyckliga ägarna blev! GRATTIS till alla! med eller utan placering som är nöjda över dagens resultat!
Vi hämtade våra tävlingsböcker och döm av min förvåning när Våga spungit upp sig till en 19e plats av 62 startande, då måste hon fått nåt på 80 poäng på sitt andra lopp då slutsumman blev 79.25!!! Bästa whippet tid och tillika BIF var på 82.75 poäng. Lika förvånad blev jag när Yra sprungit ner sig och slutade på en 32e (?) plats av 62, fortfarande mycket bra sprungit av båda töserna men där ser man hur lite man kan/förstår av bedömningen. Hoppas verkligen det blir som så att man kan få med sig domarnas poängsättningar efter varje tävling automatiskt i framtiden.
Hemresan följdes av många skratt av två övertrötta och glada tjejer =) Och vilka musik medlys vi skapade haha!!!
Hoppas kunna lägga in lite bilder framöver, vet att Anneli fick några och även Annelis Mathias fick fotat litegrann :)
Stort tack till arrangörerna för ett mycket bra anordnat prov!!!
Man blir så trygg när det så tydligt framgår vilket lopp som går, vilka hundar som ska göra sig redo osv, KANON!!!
Å sen en eloge till alla medtävlande som är så otroligt gulliga, trevliga, vänliga och omtänksamma! Det märks inte att det är en tävling för det blir mer ett tillfälle att socialisera med andra liksinnade, det värmer i hjärtat!
Tack Anneli för en toppenbra resa! Tycker vi var ett bra team!
Tack Våga för att du är så underbar!
Tack mamma som passade dom andra hjärtegrynen!

Inga kommentarer: