söndag 12 september 2010

we´re moving :)


Bilderna tagna av Barbara Kessler.

Japp, lägenheten i Norra Björke är uppsagd och lägenhet i Uddevalla väntar :)
Flyttar för 3e gången i mitt liv till Skogslyckan och Cyklonvägen.
Man återvänder alltid till brottsplatsen eller vad säger man? =)
Saknar mina vänner för mycket, civilisationen, gatlamporna, garaget, brukshundsklubben, skogen, name it. Tröttnat på katter som kryllar, som vet hur lånt ett koppel är, som skiter överallt å som inte klättrar upp i träd utan som springer runt! :) Å även trött på sura markägare som inte kan stava till allemansrätt...
Så december blir vi Uddevalla bor igen =)
Tack till Stenab så så vänligt tar emot gamla hyresgäster, gott att det lönar sig när man är skötsam.

Veckan har jag nästan glömt nu...
Men jag vet att Ina, Cissi å jag träffades i Uddevalla i onsdags för att gå på bio! Det är något man gör allt för sällan! Vi såg på Grown Ups som var riktigt kul, som alla Adam Sandlers filmer är om du frågar mig :) Tack för en trevlig kväll som vanligt girls!
På torsdag kom Henrik å Jonas hit och hämatade min Ikea Klippan soffa, så nu är den omplacerad till Henrik å Jonas :) Kul att dom hade tid att stanna på en fika och såklart pratade vi mycket hund =)

I lördags träffade jag Cissi för att träna jakt, (Linda som passat hundpensionatet var oxå med:), tyvärr blev det inte så mycket träning då *varning för många fula ord* inavel i flera generationer har sina bi effekter, bla rabiata markägare som är otrevlig och hotfulla och helt irrationella, snällt sagt, totalt kokt i skit om du frågar mig! Ska skriva ut gällande bestämmelser till f-nskapet och lägga i brevlådan hans, kanske till och med kan skramla ihop till en charmkurs för det hade han behövt, tror det finns fler norra björke bor som tycker det hade vart lämpligt.
Åkte vidare till en trevlig bonde som lät oss träna på hans stubbåker. Det blev inte så mycket träning men det lilla som blev var bra för både Tilda och Buddis! Efter det kom Malin med kompis hit, Malin är intresserad av en Våga valp och det är riktigt skoj när presumtiva valpköpare visar intresse och hälsar på innan ev valpar är födda =)

Söndagen åktes till Vårgårda för att heja på Ina med Mindi och Moff (har nu döpt om Dixi till Moff :) som skulle delta på deras RM riks/ras mästerskap, ca 80 hoffar på samma plats, riktigt kul att ha så många hundar att titta på och jämföra. Domaren och jag delade inte smak förrän öppenklassen för där vann Mindi!!! Å championklassen vanns av en tik som såg ut som en större Mindi :) I bästa tik vann Mindi och tilldelades därmed ett IHF cert, ett specialcert som delas ut på 2 utställningar om året och får man 3 såna blir hunden "Internationell Hofavart Champion". Detta var Mindis andra :) Å lilla Moff blev 2a med Hp i valpklass 6-9 månader *GRATTIS*

Å nu kommer lite Nota´s Crew skryt från Tyskland där Jonas N.C Gula ställdes ut på CAC Dogshow i Lorch där han vann Intermediate klassen och även ett CC !
Kritiken översatt från tyska till engelska av snälla Jana.


"21 month old brindle white dog, a little bit tall, exc. combination of substance, power and grace, exc. bone, typical head with noble expression, scissor bite, highly typical topline, forebreast developed very well, depth of brisket need a little time to develop, long loin with exc angulated hindquaters, very energetic sitegait with much effeciency, friendly and confident behavior, typical attentive expression, youg dog with much type and presence in the ring"

Tack! =)


1 kommentar:

Skit-Elin, Briam o Menotto sa...

GRATTIS!!! Fan va roligt med Jonas framgångar... hoppas flytten går bra även om det är en bit till december men trivs man inte så ska man flytta... ha de gött puss o kram