lördag 17 september 2011

Jippies debut på luren!


Ja idag hade vi för en gångs skull nära till ett LC prov, inte ofta det händer! Det var dax för Jippies tävlingsdebut och som vanligt är det många tankar som far genom huvudet. Men i detta fallet lite extra då Jippie bröt benet som liten och jag inte på något som helst sätt vill utsätta henne för någon risk att skada sig igen. Men hon kan ju inte leva ett liv inrullad i bubbelplast heller, en hund måste få vara en hund och det en whippet gör bäst är att springa! Livet på en pinne! Men med en matte som har en stor klump i magen...
Jippie är grym! Dagen började med veterinärbesiktning och det var en lååång kö och väntan tills det var vår tur. Många hundar är taggade till tusen men Jippie står där, helt till synes oberörd. Hon är lugn hela tiden, förutom när hon fick en glimt av ett lopp under uppvärmningen, då står hon på bakbenen och vill se vad som händer.

I första loppet blev hon lottad till heat 4 som hon sprang tillsammans med Emmalines DS Svea Viking, som redan är lure champion. Svea tog ledningen i starten men ni skulle sett hur Jippie jobbade ikapp, jösses så stark hon var! Det bästa Jippie vet är ju att ta i!!! Och det gjorde hon verkligen! Var förvånad vid starten för lugna lilla Jippie blev nästan lite svår att hålla när hon fick syn på luren men så fort loppet var klart och Svea ägde trasan så blev hon lugn igen. Sen blev det lång väntan på nästa lopp men det gör ju inget när man är omgiven av hundar som är i sitt rätta element och trevligt folk dessutom! Plus att lilla Arwen och lilla Sakura också var på plats så man kunde pussa lite på dom =)


Till lopp 2 startade vi i heat 5 mot Hot Isle Kisses For Kate, två små tikar i samma lopp :)
Innan start var Jippan så lugn att jag nästan blev orolig, var för taggade hon inte? Men det kanske lite är hennes melodi? Lite sammanbiten och icke utåtagerande, laddar inåt och inte utåt? Men jag vet att mamma Nota också hade detta lugn i början på rakbanan första året men det ändrades radikalt till året därpå =)
Återigen ett bra lopp, nu med en bättre start och jobbade makalöst bra hela banan, att hon hade sån ork hela vägen in i mål! Återigen först på trasan men så fort andra hunden kom in så släpper hon och blir lugn igen. Är imponerad av hennes fokus på sin uppgift och hur hon inte ödslar massa energi på att gapa och vara bångstyrig.
Resultatet blev en 14e plats av 56 startade hundar, tror hon blev 5e bästa tik men det ska jag låta vara osagt tills resultatlistan kommer ut.
Lyckligast av allt är jag över att ha en hund som gott i mål lycklig 2 gånger HEL och utan skador. Det var nog 2 bra banor för jag såg inte en enda hund som kom i mål skadad, det är bra!

Stort tack till alla inblandade som gjorde dagen lyckad!
Och ett extra stort TACK till Anneli för dom fina korten på Jippie och Svea!


7 kommentarer:

Anneli sa...

Grattis duktiga Jippie!! Du e en liten pärla! Minns första gången ja va på lure, då hade du ditt lila ben i gips. Inget man märker av idag!

Jana und die Jungs sa...

Hey little sister, done very well for first time, way to go!
I want to this in the same way next weekend on the lure.

brother Jonas

cattis sa...

Bra jobbat! Nästa gång hoppas ja att ja inte jobbar så ja kan följa me o högljudt heja på! ;)
kramis

Ann-Eva Hansson sa...

Åh, duktiga Jippie! :-) Stort grattis från oss alla och kramar i massor

Veronica U sa...

Stort Grattis Till Din Duktiga Jippie.
Kul att ses även om det blev kort
KRAMAR Veronica, Sara, Lisa och Sakura

Matilda sa...

Grattis till duktiga och sötaste Jippieflickan!!

En undran bara...är det mode inom LC-världen att bära gula jackor med reflex? ;)

Whippeten Nota sa...

Tack alla gulliga för Jippies grattis! =) Ja Matilda det kan man tro, skrattade själv när jag tänkte på det *hih* Dessutom blev man tagen som funktionär med reflexjacka så annan färg var väl kanske egentligen att föredra =)