måndag 22 september 2008

En sån underbar dag!

Dagens bästa/roligaste bild =)

Idag har vi varit iväg till Dingle och spårat hela underbara dagen men vi börjar med dom stora nyheterna:

Till helgen är det inplanerat att åka iväg med Nota till Karlstad där hon ska på date med den mycket stiliga herren Viggo (Play A While Whitstable Bay Ale). Förhoppningsvis kommer det bli kärlek och allt gå vägen!

Play A While Whitstable Bay Ale "Viggo"

Idag har vi varit iväg och tränat hundarna i bästa tänkbara väder! Tyvärr så var inte min bil den bästa tänkbara då 5ans växel bestämde sig för att inte vara med mer så våran topp hastighet fick vi rullandes i nedförsbackar :) annars låg vi på stadiga 80 km/h *suck*

Först åkte vi och la ett blodspår till Mindi och Våga för att sen åka till ettt annat ställe där vi la varsitt appell spår åt Mindi och Nota. Medan vi väntade på att appellspåren skulle få sin liggtid på 50 minuter så njöt vi i solen med köpta baguetter och dricka (tack Ina).

Nota spårar

Så var det dax för Notas appellspår vilket går lite knaggligt, det känns inte som om hon är riktigt säker på vad som förväntas av henne. Vi ska lägga om träningen och börja lägga ett spår som börjar i skogen som sen övergår till ett åkerspår. Får se om det gör skillnad. Men hon var ändå duktig och hittade alla pinnar och spårade bitvis riktigt snyggt.

Slut apporten

Mindi gick sitt spår toppenbra och det var roligt att på när en hund jobbar så bra!

Efter detta detta åkte vi tillbaka till skogen där vi lagt blodspåren!

Våga gjorde sitt spår kanon bra! Det är 2a spåret som hon går så himla klockrent. Bra tempo, spårnoga, klarar störningar (hästar) och missar inte en enda vinkel, inte ens en fundering! Jag hade anmält henne till anlaget imorn om jag fick men vi måste vänta tills hon är 9 månader fyllda. Duktig tjej är hon i alla fall!

Även Ina å Mindis spår hade gått jäkligt bra utan något som helst strul. Bra flyt genom all terräng och inte heller nån fundering i varken vinklar eller bloduppehåll ! Heja!

Efter detta hade jag avslutning på valpkursen jag har haft i Dingle och det var roligt att se hur duktiga alla kursare har varit med sina hundar!

Nu till ett bildsvep från dagen och alla korten kan vi tacka Ina och hennes kamera!

Hmm... Bus på G?
Rivstart
"Lola" lala-lala lola!

Brukshunden Mindi

Nota hoppar högt av glädje efter en skojig dag =)
Tack Ingela för en toppen dag!
Å tack Eva för selen till Våga, sitter som en smäck!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Sista kortet med kommentar var ju bäst*skratt* Toppen duktiga har vi alla fem varit idag! Mycket roligt! Hörs snart hoppas jag för vi e trötta... Kramiz

Anonym sa...

Det första bilden är helt underbar! *asgarv*
Jag trodde att whippetar skulle jaga kaniner och inte låtsas vara en själv!
Mvh
Birgitta

Anonym sa...

hej å tack för kommentaren i gbn:). Ja de känns som om de e rätt beslut som e taget även om de förstås känns förjävligt än så länge tills man vet hur det artar sig på onsdag, men har hotat Barras me stryk om han inte klarar sövningen så borde nog gå bra*fniss*. Viggo va en väldans tjusig herre får ja säga, hoppas de blir bra den här gången!
svansvift från lilla flocken å Milla