söndag 6 mars 2011

vad Våga väger vecka sex

haha lite rolig med; vad Våga väger vecka 6 ? =)
Vågen stod på 13.3 vilket innebär en ökning på 3 hekto på en vecka, denna veckan har matlusten varit aningen sämre.
Även lilla Jippie har ätit sämre och misstänker att hon har tonsillit så det får bli att ringa veterinären imorn. Vågas tonsiller känns bra så för hennes del är det nog "bara" dräktighten som påverkat matlusten.
Gott kort på Jippie taget igår när hon solar på balkongen!
Denna helg har bjudit på underbart väder och det har verkligen uppskattats av oss allihop, 2 som 4 beningar =) Igår fick vi även ett trevligt besök av Ingelis som har Vega (Jippies syster), av Ingelis har jag även fått låna boken Hundar och vargars beteende av Freddy Worm Christiansen. Boken tar upp och hål i många myter gällande dominans tänkande som baserats på vargbeteenden, på studier från när Jesus gick i sandaler på vargar som var i hägn, alltså inte naturliga beteenden. Forskningen visar verkligen annorlunda än hur vi tänkt under en lång tid och det är dax att vi tar till oss och ändrar/bättrar vårat tänk!
Idag har årets första riktigta utomhus träning skett! wohoo!
Träffade Ina med Moff här på parkeringen så tränade vi bakom huset =)
Underbart att kunna ha träningspass utan att frysa näsan av sig!
Idag var det Nota som fick sig ett rallypass, hon är faktiskt duktig på momenten, det krävs dock tankekraft från matte och bra tips av träningskompisar fär att få en bra träningsuthållighet gällande att gå bana.


Ovan är bilder från dagens skogspromenad, det var fortfarande riktigt halt på sina ställen!

Tråkigt var att när jag kom hem så såg jag Cissi med Budda utanför deras hus, dom hade hittat en katt som ramlat ut från någons fönster eller balkong... Tog bara någon minut innan den lilla stackaren slutade andas... Fy blir verkligen så ledsen! =( Katters status måste verkligen höjas!




Här är bilder på min så otroligt självständiga lilla Nota :)
Det är Ingela som tagit kort på Lola när dom passade henne förra helgen, om hon är där med Jippie å Våga så är det Jippie som står och kollar efter mig men nu när hon var själv så var det hon som stod å kollade. Söt är hon! Vad jag gillar amongst many gällande whippet är att dom är inte som andra hundar =)
Idag är det Ebbas namnsdag, Miss you love!






2 kommentarer:

Anonym sa...

Äntligen en "viktig" uppdatering:) Fina Nota! Klart hon saknar sin mamma, de gör ju ja med<3

Kramen från Xsara

Kram, Ingelis sa...

Tack för en kväll med trevligt sällskap och god mat. Ni är för goa du och dina vovsingar.