torsdag 2 juni 2011

långledigt



Ja nu har det gått ett par dagar med "bara" Luna hemma som bappis och jag får lov att säga att hon är himla snäll (än så länge). Försöker ta bilen å åka till ställen där hon kan springa lös och lära sig att följa mig och dom andra vovvarna, provar något nytt och det är att inte ha henne lös på "vilt områden" med någon av dom stora hundarna, dels för att det verkligen är fullt av smått i skog och mark nu samt att hon kanske kan bli lika behaglig som sin mor att ha lös om hon inte lär sig av dom stora hur man kan spåra upp eller jaga vilt. Jippie är ju en naturbegåvning gällande att ta spår och leta upp vilt... En gång i tiden var det ett uppskattat rasdrag, det är det ju tyvärr inte idag.
Förutom att vara lös och följa så försöker jag leka mycket med henne, både med leksak och utan, på planeringen är även mer inkallningsträning med godaste gott godis, kanske ta bussen ner till stan, sitta på en parkbänk å glo på folk å sen åka hem igen. Hon har alldeles själv lärt sig att hoppa rakt upp och sätter sig frivilligt när vi åker hiss (vilket belönas)!
Luna är en mycket framåt och kavat tös, som ofta viftar på svansen, ibland säger hon "woooo", somnar i sängen men när jag vaknar så ligger hon i korgen på golvet! Det har jag aldrig haft någon whippetvalp som gjort innan!

Imorn blir det till klubben för att träna rallylydnad *skoj*
Tror Nota ska få sig ett par agility hinder med, hon blir ju så glad då!



Titta så fint mjölkbaren försvunnit!



2 kommentarer:

Helena, Quince och Otto sa...

Så fräsch Våga ser ut! Som ny <3

Veronica U sa...

Härliga bilder (även i inlägget ovanför), kul att höra om vad/hur du tränar lilla Luna.