tisdag 22 november 2011

Planerad kull :)

Ja nu är planerna igång för eventuella valpar 2012! Planera kan man alltid göra men så ska det gå vägen med, det ska bli en parning, tiken ska bli dräktig, dräktigheten ska gå bra, valpningen ska gå bra och det ska födas välskapta valpar, digivningen ska fungera osv osv. Det är något man oftast inte tänker på när man letar valp, att det är så mycket som ska klaffa för att som små underverken ska komma till världen <3 Men när dom väl gör det så är det en helt fantastisk känsla!!!
Tilltänkt mamma är ju lilla Jippie, denna lilla speciella hund som har så mycket som är så bra! Exteriört så gillar jag Jippies storlek, breda lår, bra stomme, vackert huvud å att hon är så lagom, till sättet så är hon så oerhört stabil, lätt att leva med, enkel med andra hundar, snäll till tusen och hetsar inte upp sig. Duktig lure hund och duktig spårhund. 
Kloka Jippan!
It takes two to tango som det heter! Som uppfödare "letar" man hane jämt och ständigt, ändå är det inte helt enkelt att hitta en hane som passar tiken och som känns rätt. Det finns många unga fina hanar i vårt avlånga land men jag vill gärna använda en hane som är äldre. Kevin var ett undantag men han å Våga passade så himla bra ihop så det gick helt enkelt inte att motstå =) Efter mycket letande, funderande och bollande så fastnade jag för en hane som jag faktiskt tittade på till Jippies mamma Nota. En hane som har det som Jippie behöver. Som dessutom har bra storlek, är trevlig gentleman och som har lämnat många fina valpar i andra kullar, en hane som har bara har upplevt och hört gott om!


 Och här är han, Ch Albicans Joker!


Inavelsgrad är 0.4 % på 5 generationer

3 kommentarer:

Anonym sa...

men oj så roligt med valpplaner! det ser ut att vara en lysande kombination! ha det så gott och tack för dina ord i min blogg! de små är helt galet fina! :)

Matilda sa...

Vad hände med "jag skall aldrig ha fler valpar" som en viss person kläckte ur sig efter förra kullen?? Kul att du ändrat dig och kombinationen ger säkert hur fina och trevliga valpar som helst :)

Anneli sa...

Hihi! Fnissar åt Matildas ord...! Men gillar ditt beslut helt klart!
Jippiejippiehej!