torsdag 3 april 2008

Våga 12 veckor


Pga av trassel med datorn så har det varit tyst på sidan i en vecka men idag så ska det funka! Medans Ingela å jag tränade vovvarna så fixade Stefan (Ingelas pojkvän) datorn, tack!
Efter träningen så togs det Våga kort å sen klipptes det klor :)

Dagen till ära så var vi hos veterinären och hon fick sin 12 veckors spruta, det gick så bra så och hon sa inte ett ljud! Vovvarna har varit med på jobbet idag och på en av våra små rastningrundor så fick hon det totala tok fnattet! Hon sprang så fort benen bar och vi var nog lika förvånade båda två över att det gick så bra :) Jag tror dom blir lite "höga" av att springa ibland för hon var verkligen i sitt esse när hon sprang under magen på Ebba under ett av sina race och det var inte en gång hon provade sig på det "hindret".

Jag märker för varje dag att hon blir större, allra mest psykiskt. Det blir lite mer självständigt för varje dag, det syns mest i att hon växt i sig själv och är inte samma rumpetroll utan springer lite större lovor i vetskapen om att vi inte försvinner nånstans (längtar efter lite högre gräs så att man kan försvinna fort). Hur som haver så är hon ändå så underbart jäkla go! Sover på min axel varje natt- ibland nästan på mitt huvud, hon knorrar när hon är nanig, hon "äter" mitt hår på morgonen när hon vill att jaf ska vakna osv. Underbar =)

Så här gott är det med köttbulle!

I måndags började ju tävlingslydnads kursen med Nota :) våran debut var dock föga imponerande... Men det är ju därför jag anmälde oss, vi har liksom fastnat. Men det ska rådas bot på! Någonstans på vägen så har förstärkningar förvandlats till mutor genom en mycket manipulativ liten dam som heter Nota, själv är hon mycket nöjd =) Matte däremot har nu bestämt sig, nu är sötebröds dagarna över! Genom korta tränings pass som måste vara mycket planerade, en bestämdare, kravfullare matte och jättegoda/roliga belöningar så hoppas vi på en nytändning. I veckan har vi tränat stanna (klicker style), ligg (tydliga hjälper för ett snabbt läggande) "fot" starter för att få en direktstart (alla möjliga varianter har testats för att se tydligaste resultatet, än så länge funkar det bäst med retning framför ex skål), en hel del ingångar har vi fått på köpet!
Armbågar och bröst i backen trots retning uppåt (hand i fickan) samt god kontakt =) Hon kan när hon vill!

Var ju även tvungen att damma av gamla Ebba! Synd att jag inte har lyckats ta hand om all hennes kapacitet, hon hade kunnat gå riktigt långt! ÄLSKAR att jobba, att anstränga sig, kan korrigeras utan att ta illa vid sig, lätt att belöna, lätt att motivera, vill!, mentalt uthållig, bra teknik osv listan kan göras lång.


Och sist men absolut inte minst så måste jag säga att när jag såg Ingela å Mindi på planen i måndags på tävlingslydnadskursen, så blev jag så glad =) Hunden är inte ens 1 och ett halvt och går så jäkla bra! koncentrerad och full av arbetsglädje - det ligger ett gott jobb bakom det! Att ha följt Ingela å Mindi från valpstadiet och få se en sån uppvisning gör att man glädjs ännu mer!


4 kommentarer:

Play A While sa...

Jättefin på 12-veckorsbilden!!!

Henrik

Anonym sa...

Man blir ju alldeles rörd när du skriver om oss=) Du e så himlans snäll å en jätte bra tränings kompis(och vän*ler*)Vi tror på er!! Det såg vi igår(IGEN). Nota kan, hon har det.. Nu blir det bara att plocka fram det=) Skall bli intensiva å spännande veckor! Men skall vi inte sluta för det=) Sen kommer starterna*hehe*
Tack för igår!!
Krama

Ina sa...

Då e vi två som blir mer än nöjda om vi får till starter i år=) Fasar litte för tävlingsträningen. Kunna länka ihop alla moment å få hunden att hålla genom hela programmet, men det artar väll sig det med. Positiva e vi iaf=) Det är vilodag idag. Mindi bara sover.. Å kissar massa när vi e ute=( Känns inte helt oki med henne... Men men.. får ge det sin tid.. Stor bamse kram

Anonym sa...

Smaskigt=) Ibland iaf! Grönt e skönt *asg* Längtar oxå massa!! Lycka till imorgon gums! Hoppar morgondagen å satsar på Larv å Vbg! Bamse kram