fredag 8 augusti 2008

race träning å lite annat


Tyvärr har min kamera gett upp eller ja displayen fungerar inte längre så det är lite svårt att se vad jag tar kort på... Så nu får det sparas ihop till ny kamera och tills dess får ni hålla tillgoda med bilder som är tagna på måfå.

I Onsdags efter jobbet så var det race träning i Dingle. Där var Eva med sin man Lennart som gjorde det möjligt att träningen blev av (tack)! Ida och Raymond med deras lille Whippe (Idomic´s el ghost point) och Xsara med sin afghan Storma, dessa två gjorde sina träningsdebuter på ett mycket bra sätt ! Hundarna sprang intresserat och fokuserat på trasan =) Maria kom också dit med sina whippar Sasha och Vinga (Torshammarens Bronja & Vinga).

Jag var helnöjd med våra vovvars prestationer! Nota har rättat till sig enormt sen förra året och sprang till slut rakt och balanserat vilket gjorde att hon sprang snabbare och bättre :) Även i gropen har hon blivit "bättre" då hon nu verkligen dödade trasen ordentligt! Våga springer fortfarande "bara" halva banan men hon är också superduktig och det verkar lovande för lilla fröken blå ;)

Efter träning så satt vi (Ida, Raymond, Xsara, Martin å jag) å tjötade i gräset medans hundarna sprang och busade av sig den sista energin.
Igår, Torsdag var en trevlig "hälsa på dag" :) Först var vi och hälsade på Florence som har två Torpedosar Cosmo och Isa. Isa tog dom över i våras från mamma då hon "försvann" i flocken och inte fick den uppmärksamhet som hon egentligen ville ha. Alla hundar är individer och fungerar på olika sätt och detta är ett typiskt exempel på detta för även om hon trivdes i sin flock och var lycklig så märks nu skillnaden hur hon har växt och blommat hos Florence å deras goa familj.

Sedan var vi till Linda, Magnus och dotter Tova innehavare av kennelnamnet Partax http://www.partax.se/ dom har nu Parson russell terrier valpar som vi skule ta oss en kik på.
Det är en kull på 5 tikvalpar som såg oförskämt jämna ut och det var ganska svårt att säga varken bu eller bä om dom. Jag har överhuvudtaget väldigt svårt att säga exakt vad jag gillar/inte gillar hos en hund. För min del är det absolut mest känsla. Så det var roligt när det visade sig att Linda och jag var ganska överens om framtida stjärnor ;)

Som en trevlig avslutning på dagen så kom barndomsvännen (jaja såå gamla är vi inte än) Angelica och hälsade på oss med sin ytterst rara blandras valp Maddox, han och Våga "had a blast" och somnade gott så småningom =)

Som avslutning så håller vi tummarna för Ingela och Mindi som i helgen är på både utställning och lydnadstävling och har chansen att komma hem med ett LP1 i bagaget (vilket dom såklart kommer göra;)

Inga kommentarer: