söndag 2 maj 2010

Utställning VaraGrästorp bhk

I lördags bar det iväg till ett mycket blåsigt Vara/Grästorps brukshundsklubb (som faktiskt ligger närmast Nossebro) :) Det var roligt med massa känt folk, det var nästan en liten Dingleträff faktiskt :) Det var gamla klasskompisarna Lina med sin saluki Elton, Camilla med sin afghan Fingol/Flingan, Xsara med sin afghan Storma! Anneli med Yra är ju oxå en gammal Dingle elev :) På plats var även Maggan å Erika med Lexi å Leia =)
Som vanligt var jag nervös men inte på det vanliga sättet, denna gången var det mer ångest över att det var Jippies första utställning sen benbrottet (som hände på en utställningsträning...) Dagens mål var att inte bryta några ben denna gång och det gick faktiskt bra! Däremot har jag nog inte visat hund så illa på minst 15 år :) Ny chans för er som missade det är nästa helg i Larv ;-)
Henrik Härling var domare å det kändes bra då jag vet att Henrik är go mot hundarna, Jippie skötte sig bra men tyckte kanske inte att vädret var det ultimata. Vi gick i unghundsklass tillsammans med Lexi å Leia. Placeringarna blev Leia med hp, Lexi med hp, Jippie med hp. Leia blev även BIG och BIS reserv *grattis*
Jippies kritik lyder som följer: Mycket bra typ och helhet, feminint vackert huvud, fin hals, vällagd skuldra, något rak överarm, fin kroppsvolym, tillräckligt bröstdjup, lång fin överlinje, välvinklat bakställ med kraftfullt knä, rör sig något begränsat från sidan, pararellt bak men något lös i armbågarna, fina s-kurvor. Jag var nöjd med dagen! På kvällen kom Ina å Mindi hit, det blev film å hemgjord pizza å lördagsgodis följt av en sen långpromenad. På söndagen blev det träning med Nota, tyvärr den sorten som gör mig gråhårig då det inte alls funkade idag ;) Slängt lite skräp på återvinningen å planterat i krukor.
Nedan följer blandade bilder från utsällningen:


Det var väldigt blåsigt! På en afghan märker man det på pälsen, på en whippet att dom försöker likna en räka :) Snyggare med blåst på en Afghan vill jag påstå =)


Storma å Leia i tävlan om BIG.


Skräddaregårdens Stellas .... - Leia


Leia


whippet :)


whippet :) Airescot Hockey Fest om jag inte missminner mig.


Dervisch December Will Be Magic - Yra


Yra


Nota´s Crew Luxuria - Lexi


Nota´s Crew Invidia -Jippie


Blåsig Storma :) Jagannatha's Nattfardis


Greyhound


Flingan å Storma


Storma



Storma


Storma


Summerstorms... - Flingan


Flingan

6 kommentarer:

Ina sa...

Tack för en trevlig lördag natt=) Söndagen var helt enkelt inte den bästa:P Tror allt inte det blir någon repris i Larv.. OM det nu var så hemskt visat i lördags:P Kram

Camilla sa...

Å va snyggt Storma stod på sista bilden! Synd att Henrik står i vägen!:)
Tjuvade bilderna på Fingol, hoppas det var okej:D.
Grattis till Hp!

Anneli sa...

Blåsigt e det minsta man kan säja att det va! *leer* Men trevligt!
Vi ses nästa helg! (med bättre väder hoppas vi...!)

Whippeten Nota sa...

Ina: tack själv! haha det var så illa :)
Camilla: självklart går det bra =)
Anneli: det är en blåsig vår (citat ronja rövardotter, eller om det var birk borkason) ;) nu laddar vi för söndag!

Anci sa...

Nu är det bara så att vi måste träffas...
Tränar du ngt viltspår, kan jag följa med?

Jana und die Jungs sa...

all nota kids have the same head expreesion and it´s clearly they are siblings. I´m want to be happy to meet some of them at Summershow!