lördag 14 april 2012

Kennelträff med viltspår




Vilken otroligt lyckad kennelträff idag! Jag blir så glad =)

På bild har vi från vänster: Malin & Udda, Xsara & Arwen, Stefan & Idra, Nathalie & Alexia, Maggan med Lexi & Leia, Ann-Eva & Milo, Helena & Sakura.

Kl 10 träffades vi idag hos Inger och Roger Skoglund som båda är viltspårsdomare. Dagens kennelträff bjöd nämligen på möjlighet att gå ett officiellt anlagsprov.
Inger och Roger var mycket proffsiga och spåren var redan utlagda så med en gång satte dom igång och spåren började betas av. Var riktigt roligt att så många kom och vågade sig på ett spår! Även Mia som har Kevin (pappa till Creedence kullen) kom med sina pojkar :)
Vädret var på vår sida, även om solen gärna kunde få stannat hela dagen.

Nathalie med Nota's Crew Ira som idag blev godkända i anlagsklassen!

Maggan med Nota's Crew Luxuria blev godkända i anlagsklassen!

Helena (och Veronika) med Nota's Crew Down On The Corner som nästan klarade anlagsklassen, 
Sakura spåret kanon ca 400 meter sen orkade inte knoppen mer så med lite träning på spåruthållighet kommer det gå som en dans för dom med.

Malin med Nota's Crew Lookin Out My Backdoor blev godkända i anlagsklassen!

Stefan med Nota's Crew Bad Moon Rising blev godkända i anlagsklassen!

Xsara med Nota's Crew Pagan Baby blev godkända i anlagsklassen!

Ann-Eva med Nota's Crew Fortunate Son skulle även han klarat anlaget om det inte var för färska rådjurs spår som var aningen mer intressanta :) Lite mer träning med viltstörning så kommer dom snart ha fixat sitt anlag med, nemas problemas!

Även Mia som gick med pappa Kevin  (Twyborn Chinese Dragon) och Colin (Adagio Solitary Brother) klarade anlaget. Plus att Maggan gick med sin Skräddaregårdens Stellas Opium och även dom klarade anlaget!

När spåren var avklarade så blev det en stunds fotografering, tyvärr lyste solen bara med sin frånvaro och ett par regndroppar föll, vilket iofs inte gjorde så mycket mer än att vovvarna såg lite frusna ut. Men med tanke på att stora delar av Sverige fick snö så var vi mycket nöjda.

Till sist käkade vi korv med bröd och pratade om våra vovvar och whippets i allmänhet, att dom kanske är mer påhittiga (jävliga) än vad man föreställt sig, att dom tränar oss väl, lite jämförelse på olika saker dom roat sig med att göra sönder, men allra mest faktiskt hur underbara hundar det är vi har, för det har vi verkligen!

Tre av fyra värmer sig i soffan i brasans värme.

Känns som jag missat hälften men det blir lätt så när man har haft en dag så full av intryck.
Ett stort ~TACK~ till mina fina och goa valpköpare, tack för att ni tar så väl hand om mina/era valpar från Nota's Crew (oavsett ålder)! För all tid och kärlek ni lägger ner, om det inte fanns så fina hem att flytta till så skulle det inte vara någon ide för mig att göra det jag gillar allra bäst, planera och föda upp en kull valpar!
Och såklart tack till Inger och Roger för en proffsig dag!

Ses snart på rundbanan ;-)

2 kommentarer:

Anneli sa...

Stoort Grattis till er alla som klarade anlaget!!
Du har ett gäng med mycket vackra "valpar" Michaela! Härligt att ni hade en så underbar dag!

cattis sa...

Tusen grattisar till alla duktiga spårhundar!! Ni ser ut att ha haft en kul dag tillsammans o va roligt att så många klarade sig :)
Ni är så fina allihopa o du me Michaela ;)