torsdag 30 juli 2009

Nytt om Jippies ben

Ja idag är det en vecka sen vi fick hämta hem lilla pyret från blå stjärnan. Hon hade nog inte fått någon mat för hon hade nog gått ner nästan 1 kg men det har hon med god aptit ätit upp här hemma.
Det går rätt dåligt att ha henne stilla och jag märker mer å mer hur det bara kryper av jävulskap å överskotts energi i hennes kropp, vilket är helt förståeligt! (ex igår då hon hoppade upp på köksbordet typ 10 ggr på raken...sån tur hoppade hon aldrig ner *magsår*) På onsdag är det tänkt att hon ska få bort gipset och ta en plåt på benet men helt ärligt vete rackarns om gipset sitter kvar så länge... Hon har tappat sjukt mycket muskler på sitt ben så det hade förvånat mig. Å andra sidan så hade dom ju tänkt släppa hem henne utan gips så var dag med gips är väl bara bonus?
Längtar till att få börja rehabilitera henne och att hon får röra sig såpass så det är möjligt att få börja lägga lite spår för då får hon använda hövvet oxå. Vi lever vårt liv minimalistiskt just nu både fysiskt å psykiskt i alla fall gällande att vara glad och busig. Måste försöka hålla energin hemma lugn och "låg" för då dämpar sig även bus lusten. Men såklart vi har vääldigt mycket mys å pys istället.
1 vecka på köksgolvet har gått oerhört fort och jag tror även att det råker lite bot på mitt dåliga samvete om även jag får lida lite.
Går fortfarande å tänker hur f-n det kunde hända men som ni många sagt, det är ingen ide att lägga energi på det utan istället lägga energi på att benet ska läka och bli bra.

Gällande er som undrar vad som hänt Jonas (Walter) så hade han och en annan hund busat å härjat och då fått en rejäl hud flik under lekstunden. Jana så dock till att han snabbt blev sövd och sen sydd och snart igen så var han sitt vanliga jag. Hoppas och tror att det kommer läka fint!
Som trevlig avslutning på inlägget så har jag nyss anmält Våga till utställningen på Öland *paradis* och hoppas så innerligt att våran resa dit blir av så kroppen å själen kan få lite balsam!
Å imorn fre är sista arbetsdagen på Dingle nbg för en tid framöver, nu väntar en veckas ledighet å sen drar karusellen igång i Trollhättan denna gång.

8 kommentarer:

Elin sa...

Bra att du tänker framåt... men vad gäller Jippie så är det skynda långsamt som gäller...

Sara och Miki sa...

Tycker också det är bra att du tänker framåt! Ingen idé att tänka bakåt eller hur! Gipset är nog bra att bli utan, du vill ju ha blodcirkulationen så musklerna får stanna och läkningen går snabbare. Tänk, som sagt, det har redan gått en vecka :)

Pernilla sa...

Men OJ! Hade ingen aning om att lilla Jippie hade skadat sig... Stackars liten kicka. VI som pratade just om den saken sist(läskigt)... och just om att kunna hålla dem stilla, inte helt lätt kan jag tro ;)
Och vilken otur att trampa så illa på henne.. men vi vet ju hur vilda våra tokar kan bli så jag förvånas ofta över att det inte går mer illa än det gör, så du ska absolut inte ha dåligt samvete över det som hände. dessutom glömmer hundar och går vidare(till skillnad från oss).. Många kramar från oss, Pernilla, Garrett, Holset och Switcher, och marcus skickar med en hälsning från thn ;)

Play A While sa...

Håller tummarna att allt går bra!!!

Henrik

Ina sa...

Ja, det hade väll vart ett I-lands problem om något*hehe* Får se hur det ser ut nästa vecka! Taniga Jippie blir ännu tanigare*skratt*(måste ju se ngt ljus i tunneln*hehe*) Njut av din sista dag(eller skall jag skriva glädjs*ler*) Stor kram

Elisabeth Alström sa...

Håll ut och se framåt. Jag tror det blir bra att vara utan gips. När Blondie bröt benet hade hon inte gips över huvud taget utan bara en platta inuti och det gick hur bra som helst. Stillhet var ju det som gällde även då, inte alltid helt lätt. Du får hitta på "tänkövningar" så hon blir trött. Det finns inte korsord för hundar??

Elin sa...

Men Otto kunde ha varit mer utdragen på bilden... han har ju vinklar som tillåter det... men han ville ha rosetten å leka med den och domaren stoppade så snällt den i munnen på honom *asg* han tyckte att det var roligt jag sa "He likes to play with them..." domaren ba: "he's earned it" tyckte jag va skit skoj...

Mona Lindström sa...

Du ska se att det går bra. Chivas gipsade om sig x flera. Han ramlade ut för källartrappen engång bla och hoppade högt och lågt. Men allt läkte fint och han har inga problem idagsläget från sitt ben. För tillfället är han lekfarbror till Babsan och det är mer än ett heltidsjobb för honom.

hälsningar Mona