måndag 30 mars 2009

Visst är det typiskt? Så fort man blir ledig så blir man även sjuk! Fast å andra sidan så har jag "all tid i världen" på att ta hundarna på promenader i lugnt tempo, till skillnad från annars :)
Det har faktiskt varit en del träning det senaste och mer ska det bli, ska även försöka bättra mig och skriva mer om träningen iom denna blogg på ett sätt är en slags träningsdagbok för mig.


Passade på att ta en uppställningsbild på Jippie igår när vi tränat.


*hihi* jag vann denna bok som jag önskat mig sen i julas!
Tävlade på Agria breeders club och hade turen på min sida!

Våga har inte turen på sin sida!
Har ingen aning om hur/när hon lyckades få detta sår...


Jippie i soffan ikväll.


"om min idol Våga gör så där"

"så ska jag oxå prova"


Dom är för gulliga!


Ina å Mindi tränar "ja!"


Våga med pipis.


Våga snabb på tasstarget!



Å favvon = leksak i snöre så vi kan kampa lite =)


lördag 28 mars 2009

Vega & Jippie






Ja nu är det snart 1 vecka sedan Ingelis och Vega kikade för en liten lekstund uppe på ängen. Dom busade och sprang som bara små bappisar kan. Vega ser väldigt fin ut och det märks att hon har det bra! Om man jämför Vega och Jippie så ser Vega ut att vara något högre, längre och elegantare. Det ska bli spännande å se hur det blir när dom små grynen är "klara" =) Tyvärr var det regn i luften denna dag så bilderna är ganska mörka men kanske ändå bättre än inget.

Play A While Nokia

Fotograf: Mathias Wendt

Här har vi en bild tagen på Malmö utställningen där Vågas bror blev BH-3 och tog sitt första cert! Det tycker vi är fräsigt gjort =)

fredag 27 mars 2009

Bilder från pensionat veckan

Underbara hundar!

Älskade mor & dotter.

Nota med den "finska massagen"

Nota utan denna massage, jag tycker själv att det är stor skillnad!
Nå kära läsare, vad ser bäst ut?


I den friska vårblåsten gjordes ett försök att plåta Jippie,
hon ser ovanligt kompakt ut men det är tanken som räknas ;)


Dom första dagarna på pensionatet hade jag bara med mig Ebba & Nota å passade då på att föreviga dom tillsammans (men oj vad Ebba behöver trimmas *skäms*)


Jagannatha's Nattfaradis
till vardags kallad Storma.
Kompisens lilla raring!

torsdag 26 mars 2009

Äntligen!

Efter en vecka på Kicki´s hundpensionat och väldigt lite tid till att sitta framför datorn så såg jag med glädje fram emot att få komma hem och surfa lite :) Då har lilla datorn bestämt sig för att inte vilja vara med mer... Jag skojar inte när jag påstår att det finns ett allvarligt data beroende i mig! Fast å andra sidan så har jag fått väldigt mycket mer gjort hemma *hmm* :)

Jag ska försöka att komma ikapp lite men jag börjar med nuet.
Först: stort * GRATTIS * till Vågas brorsa Nokia som tog certet och blev BH-3 a i Malmö!!! Det var många hundar anmälda och ändå lyckas Nokia med matte Jenny i andra änden med denna bedrift! Ni rockar! Ska se om jag får lov att "sno" en bild annars rekomenderar jag er att ta en titt i deras blogg, länk finns till höger.

Våga är skendräktig så nu är det mindre mat och mer motion som gäller... Vi har även satt igång med spåren igen och det går framåt.
Med det fina vår vädret så har även "lydnads" träningen satt igång =) Vi tränar grundfärdigheter men jag tycker det låter så jäkla tråkigt så jag har döpt om det till tallkottar *hihi*
I söndags var Ingelis här med Vega och småfisarna fick busa uppe på ängen. Det var skoj att se henne igen och jag försökte ta lite kort på dom, lägger ut en bild på henne som Ingelis skickat denna veckan :)
Fick även ett gulligt mms från Lexi idag =) Det stod att allt är bra å att hon har börjat tappa sina tänder :) Det har även lilla Jippie börjat med, dom börjar bli stora nu ;-)
Har säkert glömt massor men måste ju börja någonstans.



Nota´s Crew Superbia!
4 månader

tisdag 17 mars 2009

Uppdatering!

Sist jag var hos veteriären med min "triss" så bokades det även in en tid för att ta bort Notas tonsiller då hon luktar gammal fisk i munnen!
När hon ändå var där och fått lugnande så tog vi en plåt på hennes ländrygg då hon har dålig cirkulation där och haft andra difusa symtom. Det visade sig att hon hade förtränging på 2 ställen mellan ryggkotorna, gott å veta vad problemet är men samtidigt nya bekymmer...
Vad jag har läst så kan det vara både medfött och komma av yttre våld (trauma) och som så många andra whippetar så har hon gjort ett flertal praktvurpor i sina dagar, så om någon läser detta och har vetskap om kotförträning så får ni gärna dela med er!
Tonsillit operationen gick bra och Nota verkar mycket nöjdare med sin tillvaro trots ont i halsen =) Hon blev ordinerad pannkakor och glass men jag vet inte om jag går med på det? Igår fick hon uppblött foder med små falukorvsbitar och omelett å så hungrig hon är nu när det bantas så lär hon ändå äta sitt uppblötta foder :)
Sen ett par ord till mor å far på deras Västindien semester:
Det funkar jättebra med vovvarna!
Nikita är på gott humör, trots att det är jag som är här =)
Dom andra är glada och hungriga som vanligt så även om dom saknar er så är dom vid gott mod. Idag har våren varit här på besök med sol och vind så att lervällingen torkar lite snabbare. Jag hoppas ni har det underbart på paradisön och njuter i fulla drag!!! Puss å kram till er från oss allihop och lite extra tjöt från Puttisen såklart ;)

fredag 13 mars 2009

Idag beger jag mig till www.torpedos.nu & Kickis hundpensionat där jag ska passa vovvar en vecka då mamma & pappa är iväg på en välförtjänt semester.
Bloggen kommer därför med stor sannolikhet inte uppdateras på ett par dagar.
Okey take care bye bye then =)

torsdag 12 mars 2009

Nota´s Crew Superbia 15 v


Här är 15 veckors kortet på Vega!
Tack Ingelis =)

måndag 9 mars 2009

Våga & Jippie bilder


Här är lite bus bilder på kusinerna Våga & Jippie!

Det är fortfarande inte tillräckligt mycket ljus ute så bilderna blir tyvärr lite mörka...


Ännu är det storleks skillnad :)

Jippie "stegrar".

Våga tappade hittade hansken!
Dragkamp om handsken *morr*

Bara ben =)

Tjohoo!

Det går aningen snabbare för Våga när hon springer ;-)

Bara söt!


Igår träffade vi Maria med Wilma (Ebba barn) uppe på Råhagen för lite lydnadsträning i snö-slasket. Dom är så duktiga båda två och det är så roligt att hjälpa till när man ser att dom verkligen tränar och kommer någonstans :) Jag skulle vilja påstå att det snart är dax för en tävling där dom kan checka av hur dom fungerar på tävling så vet vi lite bättre vad som ska tränas på. Läxan för denna gång var: belöning i fria följet lite varstans så Wilma hänger med (å Maria är tyst), Stanna och ligg på kommando i baklänges march dock inte båda två på samma gång, ta fram hjälpen i ingångarna igen, träna sitt kvar antingen avstånd eller tid för att vara 100 % säker på vad som väntas av henne. Detta är egentligen bara småfix för att vara på den säkra sidan. Tack för biopaket Maria & Wilma! Ses när våren kommit =)

söndag 8 mars 2009

Hemsida


Måste bara "slå ett slag" för Vågas syster Miki´s finfina hemsida http://www.whippetliv.se/ gå dit och ta en kik för den är himla bra gjord.


hihi måste ju ha en bild med =)

Här är Våga med sina syskon.

lördag 7 mars 2009

Priima färskfoder

Foder korvarna.


I ett försök i att få Nota gå ner i vikt så har här inhandlats färskfoder. Anledningen till Notas ofrivilliga? rundhet har å göra med dom 2 yngre damerna i huset som inte tar sig tid att äta upp sin mat utan med förkärlek går och plockar lite då och då, självförvållat jag vet. Så igår åkte Ingelis med Vega och jag till Huveröds där köpte jag 20 kg Priima H.E (high energy) för 290 kr. Nu är planen som sådan att Våga & Jippie ska få färskfoder på morgonen så jag vet att dom har ätit sen erbjuds dom mat på dagen samt på em/kvällen, på detta vis ska ingen mat stå framme och jag har koll på hur många dl Nota verkligen äter. Annars äter mina hundar Standardt Normal & Extra och jag är verkligen supernöjd med det fodret gällande magar, päls, klor, hud, avföring, och att dom inte pruttar så mycket på det =)

Om jag kommer ihåg så ska jag skriva sen om min plan fungerat eller gått i stöpet.



Jippie med sitt bandage.

torsdag 5 mars 2009

Våga rockar fett!!!

Våga på Öland sep -08


Hihi va Våga var duktig idag!!! Idag träffades Ina med Mindi, Lena med Alfonso, Lin med Ia och jag med Våga i ett ridhus i Munkedal för att få expert träning. Denna instruktör är grymt skicklig med klicker och fantasktiskt begåvad på att lära ut.
Tyvärr kunde Mindi inte vara med mer än ett litet pass då hon har ont i maden =(
Lin å Ia var en ny bekantskap och riktigt roliga att se ihop! Vovven är en omplacering som vad jag förstog har hon blivit tränad med hårda och dumma metoder men det syntes inte ett spår av det idag när man såg glädjen i henne när hon arbetade med sin matte.
Lena & Alfonso har jag heller aldrig sett live men det såg riktigt bra ut idag när dom bla körde framåtsändandet.
Lilla Våga har ju inte tränat på länge nu och med ny miljö och störningar så hade jag inte så höga förväntningar men hon var ta mig f-n jätteduktig =) Vi provade lite olika bla tass target, finger target, stanna i bakåt march, klossen, fritt följ och plockövningar (har säkert glömt nåt). Det var bara plockövningarna som gick lite trögt annars var hon fantastisk med sin attityd, fart och glädje. Om matte sköter sina kort rätt så tror jag det finns en oslipad lydnads diamant i lilla fröken blå. Matte är såå stolt över sin goa tjej!




Här har vi Nota´s Crew Superbia "Vega" på sin 14 veckorsdag!


onsdag 4 mars 2009

Triss hos veterinären

Ringde imorse för att kolla upp den svullnad som Våga fått framme på bogbladet. när jag ändå skulle dit så tänkte jag ta med Nota som fått ett pyttesår på trampdynan som inte vill läka. Jag hade tur som fick tid idag pga ett återbud annars hade jag fått vänta tills nästa vecka. Efter dagens lilla promenad så tänkte jag ta ut Jippie på lite koppelträning och då märker jag att hon är blodig på baktassen och har fläkt upp klon... *suck* Därför blev det triss hos veterinären idag.
Fast vi har 4 vet. stationer nära så kör jag hellre 1 timme till Vara då jag tycker dom är så himla gulliga och tillmötesgående. Vi började med Jippie där Tore ryckte loss klon och la ett bandage sen tog vi Våga där han tog fram en spruta och körde in i svullnaden för att se om det var blod eller annan vätska i svullnaden och sån tur så var det bara blod, med andra ord så var det en vurpa som hette duga förra veckan. Otur hade det varit som det hade läckt ledvätska men nu var det "bara" en fin lårkaka (hematom). Till sist Nota och där vill jag citera Tore "små sår och fattiga vänner är ej att förakta". Han fick använda ett rakblad för att öppna såret och se om det fanns något däri och mycket riktigt så har hon lyckats trampa in en pyttesten i tassen. När vi ändå var på plats så bokades ett datum för att ta bort Notas tonsiller då hon tyvärr haft tonsillit ett par (3?) gånger och jag vill inte sätta henne i konditions träning om hon inte är 100 % okej.
Detta var dagens händelser =)
Jag har fått mejl från Eva & Lasse med Elvis och några kort på killen som nu bor i Stockholm!

Redo för vinter "promenad"

Mys pys med Ikea råttan!


Här har vi en annan "stadsvovve"!
Alexia gör Göteborg en sen kväll =)



tisdag 3 mars 2009

Tatueringen!



Här är den! Och ja det gjorde ont! Kändes som en blandning av att bli skuren och bränd men det gick att uthärda :)
Den är gjord på Pushing the Pins i Uddevalla av Leif.
Tack till Angelica, Lene, Lotta & Marre för presentkortet ;-)

Jippie snart 14 veckor

Här kommer bilder på älskade Jippe! Ina var här igår kväll och hade "läxläsning" i klicker kunskap då hon går Canis klicker utbildning för att bli en bättre klicker tränare/tänkare. Jag kan ju lugnt säga att om man tyckte träningen gick bra 2008 så borde den gå fan så mycket bättre nu när Ina går denna kurs och får en ännu bättre känsla för timing, kriterier, belöningsfrekvens och belönings kvalite. Time will tell.
Ja när hon ändå var här så lånade jag henne för att fota lillfisen =)
Igår var även husse en ängel och ställde upp att vara figurant åt Nota i spåret. Hon har tappat massor av fart och känns inte alls lika pigg på att spåra som hon gjort tidigre och jag börjar misstänka att det har å göra med pinnarna i spåret som hon ska markera. Dom har inte varit så intressanta, då spåret varit intresantare och då vi tränat pinnarna i spåret så har det troligtvis tagit udden av spårglädjen... Så nu är det skoj å bus spår som gäller med mycket retning och stort ego byggande så ska väl allt falla på plats igen! Å spår pinnarna, dom tränar vi på toa :)






Idag gott folk, är det meningen att jag ska tatuera mig! Om knappt 1 timme ska jag vara hos tatueraren... Jag är skitnervös och hoppas verkligen att jag inte flippar ur utan kommer hem med min fina tatoo =)

söndag 1 mars 2009

whippet promenad

Pga av utebliven lure träning idag så träffades Maria och Ida och jag för en whippet promenad. Maria hade med sig Vinga och Ida hade med sig Whippe och jag hade ingen vovve med. Lustigt att ha 4 hundar och ingen att ta med på promenad :) Jippie är för liten, Våga stukning behöver mer vila, Nota har fått ett pytte skärsår i trampdynan och Ebba hade nog inte uppskattat främmande whippet sällskap, För att se den från den ljusa sidan så kom iaf kameran med! Tyvärr är jag inte så duktig på den än och när det gick undan så fick jag inte till så bra kort men här kommer nåpra ändå.


Maria med Whippe & Vinga.

Vinga står och spanar.


Whippe har massor av spring i benen!



Idomic´s El Ghost Point på sin 1 årsdag!



Grattis mys från matte Ida till sin goa kille Whippe.
Efter promenaden så gick vi hem till Maria där vi fick super smarrig fika! Hon är en hejare på att baka och idag blev det mumsig kaka och paj! Tack så mycket!




Lördag kväll gick åt att fixa iordning det nyaköpta akvariet och ovan ses resultatet. Vi lyckades även städa och möblera om vardagsrummet =) Så mycket lördagsmys blev det aldrig med visst är det en skön känsla som infinner sig när man känner sig nöjd över att ha fått något gjort.