tisdag 31 juli 2012

Jippie och kennelträff

Dagsfärsk bild på Jippie med sin mage som inte är så liten längre =) Nu är det drygt en vecka kvar tills dom små liven "tittar" ut <3

Igår hade jag en liten kennelträff för dom som kunde komma på kort varsel.
Planeringen var långpromenad, rallylydnad och samkväm men så kom jag på att jag kunde höra med en kompis som jobbar som friskvårds terapeut på hund om hon kunde komma och visa massage och stretching och det kunde hon! :) 
Så vi började med en go promenad på ca 7 km,  tyvärr fick alla vovvar gå i koppel då det är mycket vilt i farten nu men det gick allt bra det med. SMHI hade lovat fint väder utan regn men det märkte vi inte för lite regn kom det allt ändå :) När vi kom hem så tog vi en gemensam fika och jag visade hur underbart vovvarna å jag bor <3

Nota's Crew Fortunate Son "Milo" med matte Ann-Eva.

Sen stuvade vi in oss med hundar och filtar och började "lektionen", älskade Nota var visningshund och skötte sig exemplariskt :)

Först började vi med strykningar så cirkulationen kom igång och sen gick vi över till bindvävsmassage, här får Udda (Nota's Crew Lookin Out My Backdoor) bindvävsmassage av matte Malin.

Jippies söta syster Alexia (Nota's Crew Ira) med husse Krille.
Sen började massage av dom stora muskelgrupperna.

Malin och Udda i solskenet <3 Lite extra mys mellan varven kan man oxå ha :)

*mys*

*mys*

När massage lektionen var klar så började vi med stretchingen där vi fick en noga lektion i hur det går till, här tränar Malin på Udda.

Knotan gillart!

Ann-Eva och Milo, det är mycket att tänka på med stretching med optimal lägen, att hålla benet i hundens normala riktning, hur man håller händer, stöttar, puttar och inte drar.

Själv fick jag ett fantastiskt mycket bättre resultat nu när jag höll rätt, då stretade inte Nota emot som hon annars kan göra utan slappnade av och var följsam. Himla kul att Nota som var under händerna på ett proffs (inte mig just då) kändes bra och nådde nästan alla sina optimal lägen, eller hade bara någon/några cm kvar till optimal läge. Dock har hon sämre cirkulation på höger sida vs vänster men tror det kommer sig av kotförträningen som hon har.

Superduper tack M för detta!!!
Klockan gick tokfort igår så när vi var klara åkte vi ner till Uddevalla för att köpa pizza som vi sen åkte hem och mumsade på och inte helt oväntat så kom matkoman efter det =)
Runt tolvtiden så traskade vovvarna och jag med Ann-Eva, Nathalie och Crille bort till Lane Loge där dom hyrt stugor för att stanna över natten :)
Imorse kom dom över på frukost och sen körde vi lite rallylydnad mellan skurarna.

Tack till alla som kunde komma, det vart ett toppendygn!!!

Avslutar med en bild på Jippie som börjar känna lite grann på valplådan som kom upp i veckan :)
Denna valplådan gjorde "jag" till förra kullen och är supernöjd med konstruktionen!!! Den är gjord i laminerat trä så den är enkel att hålla ren, sätts ihop och tas isär enkelt med gångjärn, tar ingen plats att förvara och är gjort efter måtten på en passande bia bädd.

2 kommentarer:

Sofie sa...

Nu börjar hon bli rund om magen och vilken härlig träff ni har haft. Man kunde riktigt se på ögonen på hundarna att de tyckte att det var skönt.

Anneli sa...

Jisses! Nu spricker Jippan snart!!Valparna, ni får inte komma ut ännu!
Härligt med kennelträff, skönt att ni slapp de värsta skurarna.